Met deze tips heb je tijdens de koudere maanden plezier van je tuin

Wonen door Michelle

Na een lange dag binnen te zitten is het heerlijk en ook nog eens gezond om een frisse neus te nemen in de buitenlucht. Zitten in je tuin kan namelijk heus niet alleen in de zomer en lente. Tijdens de koudere maanden kan je ook heerlijk genieten in je eigen tuin. Wij vertellen je hoe je dat doet!

Jezelf warm houden in de winter

Na een volledige dag binnen te zitten is het fijn  en ook nog eens gezond om even een frisse neus te halen in de buitenlucht. Het enige nadeel is dat de temperatuur eigenlijk te laag is om een lange tijd buiten te kunnen genieten. Toch kan het prima, zolang jij jezelf maar warm houdt. Het begint daarom met warm aankleden, trek je warmste en meest comfortabele kleding aan, dat zal al een groot verschil maken. Vervolgens pak je een warm kleedje en een lekker warm drankje erbij en kan je fijn buiten zitten.

Tuin verwarming

Als je denk dat de bovenstaande tips niet genoeg zijn om jouw lichaam warm te houden, dan kan je ervoor kiezen om iets aan te schaffen waardoor je in de koudere maanden iets comfortabeler buiten kan zitten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vuurkorf, dit geeft meteen een gezellige sfeer en is dus perfect voor tijdens de feestdagen. Heaters of een tuinkachel zijn ook opties waar je voor kunt gaan, bekijk zelf op websites of in winkels wat het beste bij jouw en jouw tuin past.

 

Hottub 

Ultiem genieten tijdens de koudere maanden kan zeker in een hottub. Ook dit is verkrijgbaar in verschillende varianten, zo heb je een die vast in je tuin staat of een die je kan opblazen. Hottubs zijn over het algemeen aardig aan de prijs, maar dan worden de koudere maanden wel echt genieten.

Tuin decoratie 

Als je in de winter in de tuin wilt zitten dan is het natuurlijk wel belangrijk dat jouw tuin er leuk uitziet. En omdat het nu al vroeg donker wordt zijn lampjes leuke decoratie om je tuin mee aan te kleden, hiermee heb je meer licht en ziet je tuin er meteen gezelliger uit. Hang die lampjes bijvoorbeeld in je bomen, aan je heg of aan de schutting.

 

Planten verzorgen

Als jij planten in je tuin hebt die het hele jaar door groeien is het belangrijk dat je ze echt goed blijft verzorgen in de winter. Hierdoor heb je vervolgens in het voorjaar niet allemaal lelijke planten in je tuin en staat je tuin s ’winters er net wat leuker bij. Dus zoek goed op wat voor verzorging er bij jouw planten past en houd je er goed aan. Je tuin extra decoreren in de winter kan je ook doen met planten en bloemen, zoek op welke het goed doen in de winter en geef je tuin meteen een winterse en gezellig sfeer.