Deze kleine aanpassingen geven jouw interieur een compleet nieuwe look

Wonen door Maj

Een mooi interieur voelt als thuiskomen en daarom is het belangrijk om je helemaal happy te voelen in je huis. Toch kan het zo zijn dat je bent uitgekeken op je huidige inrichting en je gewoon even een verfrissing wilt. Er zijn genoeg manieren om je interieur met een paar kleine aanpassingen een compleet nieuwe look te geven. Take notes, want wij geven je alvast een paar tips mee. Aan de slag!

1. Een nieuwe look voor je bank

De bank is een opvallend onderdeel van je interieur. Als je een frisse look wilt kan je de gehele bank vervangen, maar het is ook een optie om je huidige bank een nieuwe uitstraling te geven. Bekleed je bank opnieuw of gebruik bijvoorbeeld een bankhoes. Verder doen nieuwe kussens of een deken ook wonderen.

2. Likje verf

Pimp je woonkamer door de muren een nieuwe kleur te geven. Je kan gaan voor een opvallende kleur of gewoon een mooie pastel tint, een likje verf kan in ieder geval echt veel doen voor je interieur. Slim om eerst je muren te verven en daarna te gaan shoppen voor nieuwe woonaccessoires, zodat dit goed op elkaar afgestemd kan worden.

3. Een ander vloerkleed

Een ander vloerkleed zorgt voor een compleet nieuwe sfeer in huis. Je kan gaan voor een lichte frisse kleur of juist een exemplaar met wat meer kleuren en prints. Zeg maar hallo tegen je nieuwe woonkamer!

4. Muurbekleding

Een wereld van verschil: nieuwe muurbekleding. Denk aan posters, schilderijen of juist persoonlijke items zoals foto's en andere herinneringen. Als je liever geen losse lijstjes ophangt, is het ook een idee om plankjes aan de muur te maken en hier een aantal lijsten met posters en leuke accessoires op te plaatsen.

5. Voeg wat groen toe

Planten brengen veel gezelligheid in je interieur, maar ook een verse bos bloemen op tafel zorgt voor een heerlijk gevoel. Het leuke is dat er mega veel verschillende soorten planten en bloemen zijn en je veel kan variëren. Je kan met een nieuwe plant echt een statement in huis maken en het gebruiken als een opvallende eyecatcher in je interieur. Niet echt goed in het onderhouden van je groene vriendjes? Dit zijn een aantal van die kamerplanten waarvoor je geen groene vingers hoeft hebben.

6. Geef je interieur een persoonlijke touch

Een persoonlijke touch geeft vaak een warm gevoel aan je interieur. Ook kan het je echt laten voelen als thuis en daardoor je interieur helemaal opfrissen. Spullen met emotionele waarde kan je bijvoorbeeld in een mooie open kast plaatsen, denk aan persoonlijke spullen als foto's, souvenirs of mooie beeldjes.

7. DIY projecten aan je interieur toevoegen

Budgetproof en ook heel erg leuk om te doen! Kies ervoor om zelf dingen te maken in plaats van te kopen en maak er een gezellige middag van met vriendinnen of vrienden. Ga jij voor een zelfgemaakte lamp, een mooie bijzettafel of een leuke vaas? Al deze toffe DIY projecten vind je op Welke.nl en zorgen voor een nieuwe uitstraling in je huis.