De 5 mooiste winterharde planten voor de tuin

Wonen door Zora

Ga je deze lente en zomer aan de slag met de tuin? Dan is het goed om na te denken over welke van jouw prachtige planten ook de winter zullen overleven. Er zijn genoeg prachtige bloemen en struiken die winterhard zijn waar jij uit kunt kiezen. De mooiste vijf hebben we voor je op een rijtje gezet!

Winterharde planten

1. Camelia

De Camelia (Camelia Japonica) is een plant van Aziatische oorsprong die erg populair is omdat-ie een tropisch uiterlijk heeft en tegelijkertijd een winterbloeier is. De plant heeft wel een beetje wat weg van de roos en heeft glanzende groene bladeren. Je vindt de Camelia in het rood, wit en roze, ze zijn geurloos en ze kunnen wel twee tot vijf meter hoog worden.

Meer op Instagram

2. Rhododendron

De Rhododendron is een winterharde en onderhoudsvriendelijke plant van Aziatische afkomst. De plant groeit in het voorjaar en staat het liefst in de halfschaduw. Rhododendrons komen in de kleuren wit, roze, rood, paars, wit en zalmkleurig. Deze plant groeit 30 centimeter per jaar en ze kunnen maar liefst twee meter hoog worden.

Meer op Instagram

3. Viburnum

De Viburnum kennen we in Nederland als een sneeuwbal. Het is een plant die je het hele jaar door kunt planten (mits het niet vriest) en die bloeit in de winter en het voorjaar, van januari tot en met mei. Een Viburnum heeft glanzende groene bladeren en kan drie meter hoog en breed worden. Wanneer de plant uitgebloeid is, verschijnen er bessen op de plant wat 'm aantrekkelijk maakt voor vogels.

Meer op Instagram

4. Campanula

De Campanula is een bergplant met mooie paarse of blauwe bloemen in de vorm van klokjes. Om deze reden staat de Campanula ook wel bekend als de klokjesbloem. Deze plant boeit in juni en juli en hij kan redelijk strenge winters overleven. Het plantje wordt niet groter dan 15 centimeter en staat prachtig tussen stenen en bestrating.

Meer op Instagram

5. Buxus

De Buxus is een populaire plant die makkelijk te verzorgen is en die gesnoeid kan worden in elke vorm die je kan bedenken. De klassieke Buxus is afkomstig uit Europa en Turkije en wordt ook gebruikt voor hagen. De struik groeit zowel in de zon als in en de schaduw en hij blijft mooi groen in de winter.

Meer op Instagram