DIY: Van wasmiddelfles naar hippe vaas onder 5 euro

Hobby door Zora

Vazen zijn de laatste tijd populaire woonaccessoires geworden. Ze zijn niet alleen bedoeld om bloemen in te plaatsen, maar ze fungeren net zo goed zonder als decoratie. Interieurwinkels staan vol met de meest geweldige exemplaren en vooral met vazen die gemaakt zijn van glas of aardewerk. Aan deze woonaccessoires hangen vaak prijskaartjes waar niet iedereen vrolijk van wordt, maar gelukkig zijn er budget manieren om geweldige vazen zelf te DIY'en. Dit keer leggen wij aan jou uit hoe jij een keramieken vaas kan recreëren met alleen maar een wasmiddelfles, acrylverf, zuiveringszout en een sponsje.

De inspiratie achter de DIY vaas

De bovenstaande grote keramieken vaas van de H&M is de inspiratie achter deze DIY. Het decor en DIY instagramaccount White & Wood, die gerund wordt door een Spaanse dame, laat zien hoe een Ariel wasmiddelfles omgetoverd kan worden tot een soortgelijke hippe vaas voor minder dan vijf euro.

 

Dit heb je nodig

  • Lege wasmiddelfles
  • Witte acrylverf
  • Zuiveringszout
  • Sponsje

Zo doe jij het na

  1. Meng in gelijke delen de acrylverf met zuiveringszout. Het zuiveringszout zorgt ervoor dat de wasmiddelfles structuur krijgt en dat het er net als echt aardewerk uitziet!
  2. Gebruik het sponsje om het mengsel deppend  aan te brengen op de lege fles. Laat het drogen en voilà jij hebt een hippe vaas voor 1/6 van de prijs!