Inspiratie: 3 unieke ideeën voor een hangende tuin

Wonen door Zora

Hangende tuinen zijn steeds populairder aan het worden omdat plantenliefhebbers waardevolle vloerrruimte willen besparen. Jouw planten ophangen is niet alleen praktisch, het is ook een geweldige manier om je interieur op te fleuren. Er zijn genoeg mogelijkheden om jouw planten op een originele op te hangen. Wij delen drie keer inspiratie voor een geweldige hanging garden.

1. Rieten manden als hangende plantenbakken

Rotan, riet en bamboe zijn prachtige, duurzame en trendy materialen. Scoor een aantal manden bij de lokale kringloopwinkel en hang ze op aan het plafond met touwen. Voilà, jij hebt niks meer nodig voor een prachtige en stijlvolle hangende tuin!

2. Hangende gloeilampen met nieuwe plantjes

Een van de leukste dingen aan tuinieren is het zelf maken van nieuwe plantjes. Met hangende gloeilampen of andere doorzichtige containers kan jij de ontwikkeling goed in de gaten houden. Het ziet er ook nog eens geweldig uit. Tip! Je kunt gloeilampen ook gebruiken voor een DIY terrarium.

3. 'Levende gordijnen' met hangende planten

Heb jij een zonnige raam dat er een beetje kaal uitziet? Versier het door jouw plantjes op te hangen aan de gordijnenrails. Zorg er wel voor dat deze sterk genoeg is op het gewicht te dragen! Het is ook belangrijk dat het raam dat je kiest niet te tochtig of koud is, vooral in de winter, omdat hierdoor de planten kunnen afsterven.