Waarom je je handdoeken en theedoeken niet samen in de wasmachine moet doen

Wonen door Chloe

Voor veel mensen is de was doen geen favoriete bezigheid. Het moet dan ook vooral lekker snel en makkelijk gedaan zijn. Grote kans dus dat je niet alles scheidt en de handdoeken en theedoeken gewoon bij elkaar in de wasmachine gooit. Toch kan je dit beter niet doen en wij vertellen je waarom.

Handdoeken en theedoeken scheiden

In principe doen we niets geks met onze theedoeken. We gebruiken ze alleen om schone vaat mee af te drogen. Zo vies zouden ze dus niet zijn zou je denken en dus kunnen ze prima bij de handdoeken in de wasmachine. Helaas valt het erg tegen hoe schoon ze zijn. De kans is namelijk groot dat er ook regelmatig zeep- en etensresten in de theedoek terechtkomen en daarbij is de theedoek vaak vochtig. Dit samen maken de perfecte omstandigheden voor bacteriën. Niet zo fijn dus om in dezelfde wasbeurt mee te wassen als met de handdoeken waar jij je gezicht en lichaam mee afdroogt.

Theedoeken en handdoeken wassen

Aangezien theedoeken dus veel bacteriën bevatten moet je ze echt goed heet wassen om ze weer volledig schoon te krijgen. Datzelfde geldt natuurlijk voor je handdoeken voor in de badkamer, maar het is wel een stuk hygiënischer om dit apart te doen. Anders loop je namelijk het risico op een kruisbesmetting. Dat betekent dat bacteriën van de ene naar de andere plek worden overgebracht en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Oude theedoeken

Na verloop van tijd kunnen theedoeken een beetje muf gaan ruiken, ook als je ze op de juiste temperatuur wast. Om te voorkomen dat deze geur overgaat in je handdoeken kan je ze dus echt beter apart in de wasmachine gooien. Was ze met voldoende wasmiddel op minstens 60 graden om ze goed schoon te krijgen.