Deze bloemen en planten groeien het mooist in de maand maart

Wonen door Maj

De lente gaat weer van start en dat betekent: je huis en tuin opfleuren met mooie planten! Natuurlijk moet je wel letten op de omstandigheden waarin de planten het beste kunnen groeien. Sommige planten doen het bijvoorbeeld super goed bij milde weersomstandigheden en andere planten hebben juist weer veel zonlicht nodig. Nu al beginnen met plantjes poten? Wij zetten alle planten die een must zijn in de maand maart voor je op een rij!

Verschillende bloemen en planten voor maart 

1. Krokus

Als je aan een krokus denkt, denk je ook aan het voorjaar. Deze bloembol geeft een super vrolijke sfeer in je tuin. Ze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en zijn het mooist in grote groepen naast elkaar. Wij kunnen niet wachten om alle krokussen weer naast elkaar te zien bloeien en groeien!

2. Hyacint

Een echte voorjaarsplant met hele schattige bloemetjes: de hyacint. Deze plant moet je in het najaar voordat het begint te vriezen al planten. Vanaf maart zal de bloembol dan heel mooi uitkomen. Een echte must in je tuin dit voorjaar!

3. Tulp

De Hollandse tulp is een echte voorjaarsbloem die we rond de eerste zonnestralen allemaal graag weer in huis halen. Plant hem bijvoorbeeld in de tuin of zet hem in een leuk potje op de keukentafel neer. De tulp heeft niet veel verzorging nodig, behalve af en toe een beetje water. Een hele makkelijke plant dus als je geen groene vingers hebt!

4. De blauwvaren

Haal begin maart al de lente in huis met de mooie blauwvaren plant. Een super leuke plant om tussen alle bloemetjes door te plaatsen voor meer opvulling in je tuin. Een leuk weetje, want je kunt heel makkelijk stekjes maken van de blauwvaren plant door de wortel opnieuw te planten. Hoe leuk is dat?

5. Viooltje

Viooltjes kunnen vroeg in het voorjaar al worden geplant in de tuin of in leuke potten. Het leuke aan viooltjes is dat ze meteen veel kleur en gezelligheid geven in de tuin. Je kunt ze in allerlei kleuren kopen, maar het kan ook juist leuk zijn om verschillende kleuren te mixen. Zorg ervoor dat de viooltjes niet alleen maar in de schaduw staan, maar ook half in de zon. Zo behoud je deze gezellige plant het langste mooi.