5 planten die bijna geen water nodig hebben

Wonen door Chloe

Als jij geen groene vingers hebt, dan kan je het beste kiezen voor makkelijke planten. In veel gevallen zijn dit planten die weinig water nodig hebben. Deze planten hebben vaak maar weinig verzorging nodig en zijn ook nog eens erg sterk. Ben jij niet zo'n plantmom en vergeet je vaak je planten water te geven? Dan zijn de volgende planten perfect voor jou.

1. De cactus

Deze plant staat natuurlijk bekend als dé plant die heel goed zonder water kan. Omdat de plant uit de woestijn komt is hij gewend aan de droogte. De kans dat je hem te veel water geeft is dan ook veel groter dan dat je hem laat uitdrogen. Als je hem een paar weken vergeet is er dus niets aan de hand.

2. Sanseveria

Deze prachtige plant is perfect als je regelmatig vergeet je planten te verzorgen. Deze wordt namelijk liever vergeten dan dat je hem water geeft, zelfs in de zomer. Laat de plant dus gerust helemaal uitdrogen voor je hem opnieuw water geeft. Deze plant is namelijk bijna onverwoestbaar.

3. Yucca

Deze plant is ontzettend populair en dat is niet voor niets. Hij is namelijk niet alleen heel makkelijk te onderhouden, maar hij staat ook nog eens prachtig. Met een mooie stam en lange dunne bladeren is dit een pronkstuk in je woning.

 

4. Dracaena

De Dracaena komt in verschillende soorten en maten. Dat maakt dat hij voor iedere woning wel geschikt is. Deze plant wordt ook wel de drakenbloedboom genoemd. Naast dat de plant maar weinig water nodig heeft, doet deze plant het ook uitstekend op plekken met weinig licht. Een echte overlever dus.

5. Vetplanten

Van vetplanten zijn ontzettend veel variaties. Super fijn, want zo kan je je woning lekker opvullen met onderhoudsvriendelijke planten.De vetplant heeft namelijk ontzettend weinig water nodig en kan dus prima een week worden overgeslagen. Sterker nog, in de winter is één keer wateren in de twee weken al meer dan voldoende. Perfect voor mensen zonder groene vingers dus.