8 verschillende manieren om je planten op te hangen

Wonen door Chloe

Hangplanten is huis zorgen voor extra sfeer. Dat lege hoekje in de woonkamer kan je op deze manier leuk opvullen met wat groen. En wist je dat je je planten ook op meerdere manieren kunt ophangen? Wij hebben de leukste variaties voor je verzameld.

1. Plantenrekje

Met een mooi stalen frame aan het plafond kan je meerdere planten ophangen in een hoek, zonder er heel veel gaten voor te hoeven boren. Daarnaast staat het ook super gezellig en kan je er zo veel ophangen als je maar wilt.

2. Aan de muur

Heb een leeg plekje aan de muur waar je wel wat groens wil ophangen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om je plant op te hangen. Ga bijvoorbeeld voor een houten driehoek en hang hier een plant in een touw aan. Zo is dat plekje mooi weer opgevuld.

3. Als room devider

Wil je een ruimte scheiden doormiddel van een room devider? Dan kan je daar prima want hangplanten voor gebruiken. Hang in een rechte lijn wat planten op met verschillende hoogtes en je creëert een speels en gezellig effect.

4. Aan een plank

Wil je iets gezelligs boven de eettafel hangen? Ga dan voor een brede plank en hang hier met wat haakjes kleine plantjes aan op. Dit geeft enorm veel sfeer en is super origineel.

5. Aan de ladder

Decoratieve ladders zijn al jaren een hit. Je kan er leuke accessoires of handdoeken aan ophangen, maar natuurlijk ook wat leuke hangplanten. Heel makkelijk en een feestje om naar te kijken.

6. In een kistje

Even wat anders dan een standaard plantenpot aan een touw? Doe je planten dan in een leuk houten kistje en hang deze op aan het plafond. Vooral als je meerdere kistjes van verschillende groottes ophangt krijg je een leuk speels effect.

7. In een schelpje

Heb jij wat mini plantjes? Ga dan eens het strand op en zoek wat mooie schelpen bij elkaar. Deze kan je natuurlijk ook gewoon in de winkel kopen, maar zelf op zoek naar schelpen is toch een stuk leuker en voordeliger. Vul de schelpjes met aarde en doe hier een mini plantje in. Hartstikke leuk!

8. Langs de trap

Wil jij van de trap een echt kunstwerk maken? Hang dan wat stalen frames op en werk zo je weg omhoog. Wat leuke plantjes eraan en je bent klaar.