De 7 populairste kamerplanten van nu

Wonen door Zora

Wil jij jouw stulpje opvrolijken met kamerplanten maar weet je niet heel goed welke je moet kiezen? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij vertellen je welke zeven huisplanten het populairst zijn in 2022. Er zit vast en zeker één plant (of meerdere) tussen die jouw aandacht zal weten te trekken!

1.Paradijsvogelplant

De strelitzia of paradijsvogelpant staat in deze lijst omdat het een echte opvallende kamerplant is met grote groene bladeren. De strelitzia komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, hij heeft veel water nodig en staat het liefst in de zon. Met deze plant waan jij je in een jungle!

2.Olifantsoor

De Alocasia is de plant die de bijnaam van onder andere olifantsoor heeft, dankzij zijn super grote bladeren. Deze plant is makkelijk om te verzorgen en zal geweldig in jouw stulpje staan.

3.Philodendron red beauty

De Philodendron red beauty is een prachtige kamerplant die populair is dankzij de donkerbruine, donkerroode en paarse tinten die de brede bladeren kunnen hebben. Deze plant is te vinden in de regenwouden van Zuid-Amerika en het is een echte eye-catcher.

4.Graslelie

De Chlorophytum staat bekend als de graslelie en ook als de spinnenplant. Deze kamerplant is makkelijk te stekken, past zich moeiteloos aan de omgeving aan en is ook nog eens kind- en diervriendelijk. Wij snappen waarom de graslelie populair is!

5.Cowboycactus

Cactussen zijn sowieso al tijden één van de populairste kamerplanten, maar in 2022 is de cowboycactus de absolute favoriet. Deze plant kun je als het ware overal neerzetten waar je wil. Wij zijn fan!

6.Vioolbladplant

De Ficus Lyrata staat bekend als de vioolbladplant omdat deze de vorm heeft van het muziekinstrument. De bladeren zijn groot, dik en glimmend en daarom is de kamerplant echt een statement piece in jouw stulpje.

7.Monstera

De Monstera is een prachtige klimplant die je kunt herkennen aan de ingehamde bladeren. Deze kamerplant kan heel erg lang worden en hij is makkelijk om te verzorgen. Als je het goed doet, kan de Monstera na een tijdje geweldige bloemen geven!