7 dingen die je huis er 'goedkoop' uit kunnen laten zien

Wonen door Zora

Heb je veel tijd en liefde gestopt in het stijlen van jouw interieur, maar hebt je toch nog het idee dat het er 'goedkoop' uitziet? In andere woorden, dat niet alles bij elkaar past en dat er visueel iets niet klopt? Er zijn zeven fouten, volgens interieurstylisten, die jij kan maken en kan oplossen om jouw stulpje naar een hoger niveau te tillen.

1. Simpele lampen

Lichtbronnen zijn niet alleen maar functioneel, het kan ook een ruimte elegant en stijlvol maken. Je kunt kiezen uit zoveel verschillende verlichtingen dat het zonde is om te kiezen uit simpele lampen die er tacky uitzien.

2. Bijpassende meubels

Een interieur die luxueus uitziet, ziet er gecureerd uit. Dit betekent dat alle meubelstukken en woonaccessoires één voor één bewust zijn uitgekozen om voor een stijlvolle inrichting te zorgen. Meubels die bij elkaar passen was ooit een ding in de jaren negentig, maar anno 2022 is het té ouderwets. Probeer in plaats daarvan meubels te mixen en matchen. Tip! Om ervoor te zorgen dat het alsnog goed bij elkaar past, is het essentieel dal alle meubelstukken één ding in gemeen hebben. Bijvoorbeeld de stijl, de kleurfamilie of dat het gemaakt is uit hetzelfde materiaal.

3. Kabel chaos

De meeste van ons hebben veel elektronische apparaten en gadgets door het hele huis, wat inhoud dat er een chaos aan kabels kan ontstaan. Deze snoeren dragen niet bij aan een stijlvolle ruimte. Zorg dat jij kabels netjes houd met behulp van kabel clips, organisatoren en kabelgoten. Je kunt ook de kabels uit het zicht houden met behulp van decoratieve manden en lades.

Kabel clip vierkant bij HEMA.nl

4. Verkeerde indeling

De verkeerde indeling van een ruimte kan jouw interieur er 'goedkoop' uit laten zien. Zorg er altijd voor dat jij de ramen niet blokkeert, omdat dit het natuurlijke licht belemmert. Daarnaast is het een van de belangrijkste regels van interieurstylisten om nooit meubels tegen de muur aan te zetten!

5. Massa geproduceerde kunstwerken

Je kunt tegenwoordig in veel interieurwinkels prachtige massa geproduceerde kunstwerken voor jouw gallery wall aanschaffen, alleen het is allesbehalve origineel omdat iedereen ze heeft. Jouw stulpje til jij naar een hoger niveau door je eigen fotografie op te hangen of door te investeren in echte kunstwerken. Breng een bezoekje aan lokale kunsttentoonstellingen en beurzen voor originelen die betaalbaar zijn.

6. Verkeerde maat vloerkleed

Een vloerkleed kan een ruimte samenbrengen, alleen met een te kleine variant bereik je niet het gewenste effect. Een te groot vloerkleed ziet eruit als een tapijt, en dat is ook niet wat je wil. De beste tip van interieur experts is om ervoor te zorgen dat jouw vloerkleed in ieder geval onder de voorpoten van jouw meubels ligt.

7. Neppe planten

Planten kunnen leven en frisheid geven aan een interieur. Als jij geen groene vingers hebt en moeite hebt om jouw planten goed te verzorgen, dan kom je misschien in de verleiding om nepplanten aan te schaffen. Het maak niet uit hoe echt ze er uit zien, volgens interieurstylisten is het een echte no-go. Vooral als ze stoffig zijn! Ga in plaats daarvan voor echte planten.