Weg met die kale muren met behulp van deze 5 wanddecoratie tips

Wonen door Michelle

Een lege muur her en der is echt zo erg niet maar als het geheel er kaal uit gaat zien, dan moet er wat gebeuren. Enter: wanddecoratie. Een mooi schilderij is altijd een goede optie maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden.

Wij hebben vijf andere soorten wanddecoratie voor je verzameld om je door te laten inspireren. Wedden dat jouw stulpje een stuk gezelliger wordt met deze opties?

Gallery Wall

De Gallery Wall bestaat al een tijdje en gaat voorlopig nog niet weg. Zorg voor een speels geheel door voor lijsten te gaan in verschillende formaten en in verschillende kleuren. Let er wel op dat je een thema of een rode lijn aanhoudt zodat het wel goed bij elkaar past. Leg een compositie klaar op de grond voordat je de lijsten op de muur gaat hangen.


The Poster Club posters bij DeBijenkorf.nl

Wandkast

En dan hebben we het over een klein open kastje om aan jouw muur te hangen. Een wandkast - of deze nou open of dicht is met behulp van glas - biedt de ruimte om jouw fraaiste bezittingen tentoon te stellen. Denk hierbij aan souvenirs van vakantie of erfstukken.


Montana Mini Wandmodule bij MisterDesign.nl

Wandkleed

Goed voor de akoestiek en weer eens wat anders dan ‘normaal’. Het wandkleed had een suf imago maar dat is inmiddels voorbij. Er zijn tal van fraaie exemplaren te krijgen, bijvoorbeeld van Ferm Living of 2222 Studio.


Ferm Living Entire Wandkleed bij MisterDesign.nl

Kaarsenhouder voor aan de muur

Bij een kandelaar denk je misschien aan een exemplaar voor op tafel maar er zijn ook speciale kaarsenhouders voor aan de muur. Instant sfeer gegarandeerd! Mooi voor in de woonkamer, maar ook de hal kan je er subtiel mee verlichten zonder dat een lamp fel staat te branden.


Menu POV Circle Kaarsenhouder bij MisterDesign.nl

Wandplank

De ene wandplank is de andere niet en met een mooi exemplaar maak je een statement in de ruimte. De wandplank is overigens ook ideaal voor de keuken om jouw fraaie servies tentoon te stellen - zeker als je geen bovenkastjes hebt.


Maze Interior Pythagoras Wandplank bij Fonq.nl