Je woonkamer ziet er groter uit met deze 7 items

Wonen door Zora

Moet jij het doen met een kleinere woonkamer? Geen zorgen, er zijn manieren om ruimtes er groter uit te laten zien met behulp van een aantal items. Meubels, verlichting en accessoires strategisch uitkiezen en plaatsen zorgen ervoor dat jouw kamer optisch groter lijkt. Volg deze zeven tips!

1. Grote spiegel

Eén van de meest bekende manieren om een ruimte er groter uit te laten zien, is door strategisch een grote spiegel te plaatsen. Doordat een spiegel het licht reflecteert, belicht het een ruimte beter waardoor het groter lijkt. Een grote spiegel die doorloopt tot het plafond, creëert de illusie dat er een extra space is.

2. Vloerkleed

Een vloerkleed in de juiste maat, niet te groot en niet te klein, kan ook een kamer verruimen.Ga voor een lichte kleur als het kleurenpalet in de rest van jouw interieur donkerder is. Ga voor een donkere kleur als de rest van de kamer al licht en bright genoeg is, op deze manier accentueer je juist de kamer.

3. Grote bank

Het voelt misschien tegenstrijdig om een groot meubelstuk te plaatsen in een kleine ruimte, maar het kan goed uitpakken. Als jij niet te overboard gaat met te veel grote meubels, kunnen één of twee goed gestylede stukken jouw kamer optisch groter doen lijken. De ruimte ziet er juist minder druk en goed geproportioneerd uit.

4. Goede belichting

Slechte belichting draagt alleen maar bij aan het krappe gevoel van een kleine kamer. Het maakt een ruimte benauwder, vooral in combinatie met donkere muren en te veel meubels. Zorg ervoor dat slecht belichte hoeken van jouw kamer worden belicht met de juiste soort lampen die niet te veel ruimte innemen. Kies bijvoorbeeld voor smalle vloerlampen, hanglampen of ingebouwde exemplaren voor een comfortabelere chill plek.

5. Transparante meubels

Transparante materialen ruimen een ruimte visueel op. Het creëert de illusie dat er minder aanwezig is in een kamer, waardoor het een zwevend of onzichtbaar effect krijgt. Daarnaast zijn doorzichtige meubels zoals bijzettafels, koffietafels en stoelen op dit moment erg trendy en modern!

6. Draadstoelen

Deze tips gelden niet alleen voor jouw woonkamer, maar ook voor andere ruimtes in jouw stulpje. Als jij bijvoorbeeld jouw eetkamer of eethoek er groter uit wil laten, kun jij kiezen voor stoelen die niet te 'zwaar' zijn. Ga voor keukenstoelen die niet te dikke kussen of te brede poten hebben, maar kies in plaats daarvoor stoelen die een minimalere look hebben als het gaat om materiaal en structuur. Draadstoelen zijn een goed voorbeeld.

7. Multifunctionele meubels

Een multifunctioneel meubelstuk, zoals een koffietafel met opbergruimte, helpt om een kleine ruimte netter en opgeruimder te houden. Tegelijkertijd heb jij minder meubels nodig en meer ruimte over.