5 fouten tijdens het stylen van een Scandinavisch interieur

Wonen door Zora

Een van onze favoriete interieurstijlen is de Scandi-stijl. Het beeld dat mensen hebben bij een Scandinavisch interieur, komt soms niet overeen met de echte Scandi look en feel. Wij bespreken de vijf meest voorkomende fouten die worden gemaakt tijdens het inrichten zodat jij jouw huisje nog beter kan stylen!

1. Alleen inrichten met de kleur wit

Een veelvoorkomende misvatting, wanneer het gaat om het inrichten van een Scandinavisch interieur, is dat alles wit moet zijn. Ook niet alle muren, meubels en woonaccessoires hoeven een neutrale kleur palet te hebben. Scandi-stijl is juist de perfecte basis om met kleuren te spelen. Voeg kleuraccenten toe met een kunstwerk, met sierkussens of plaids of zelfs met een vloerkleed. Het hoeft niet minimalistisch en simpel te zijn om het Scandi te maken.

Wanneer alles wit is, wordt een ruimte plat en alles behalve inspirerend. Gebroken witte en beige palleten passen goed bij een Scandinavisch interieur en geven een warme uitstraling aan een ruimte. Kies voor warmere neutrale paletten.

Meer op Instagram
 

2. Alleen houten meubels gebruiken

Hout is een prachtig en veelzijdig materiaal die goed past in de Scandi-stijl, maar er zijn genoeg andere afwerkingen waaruit je kan kiezen. Voeg andere elementen toe zoals marmer en metaal om toch een Scandinavische look te creeëren.

Meer op Instagram

3. Te minimalistisch

Sommige Scandinavische interieuren zijn te minimalistisch. Het lijkt daardoor kaal en koud. Dit is eenvoudig op te lossen door gebruik te maken van verschillende materialen en texturen. Denk aan een getextureerd vloerkleed, linnen gordijnen of een mooie plaid om warmte en harmonie toe te voegen.

Meer op Instagram

4. Geen persoonlijke touch

Sommige mensen hebben een interieur met een fantastische Scandi-look wat zo uit een tijdschrift zou kunnen komen. Maar een stukje persoonlijkheid is essentieel in een goed ingericht interieur. Onze stulpjes zijn een extensie van onszelf. Voeg persoonlijkheid toe door materialen uit te kiezen waar jij van houdt, met verlichting en woonaccessoires. Echte Scandi's gaan niet met vluchtige trends mee en kiezen voor duurzame en authentieke stukken.

Meer op Instagram

5. Overdreven gestyled

Uiteindelijk moet jouw huisje een bewoonbaar plekje zijn dat functioneel is en bij jouw lifestyle past. Een stijlvolle inrichting is fijn, maar overdrijf het niet! Kijk naar wat je echt nodig hebt en gebruikt en richt jouw stulpje op basis daarvan in.

Meer op Instagram