Zelf thee maken? Zo doe je dat

Food door Kyra

Thee maak je gemakkelijk zelf. Al die moeilijke woorden op de theeverpakkingen zeggen vaak niet zoveel. Echt verse thee vind je maar op een paar plekken in Nederland. Gelukkig is het maken van thee niet moeilijk voor wie dan ook. De lekkerste zelfgemaakte thee maak je zo.

Lees ook: De gezondste theetjes om niet ziek te worden

Vers

Verse thee is gemakkelijk te maken, maar wat zijn nu lekkere combinaties? Elke combinatie is mogelijk en vast lekker. Het is belangrijk dat je blijft proberen en het juiste mengsel vindt. Misschien kom je wel achter combinaties die je niet had durven dromen. Nog geen inspiratie? Probeer dan eens één van deze heerlijke suggesties.

Lente in je bol

De lente is gelukkig begonnen, maar het weer toont dat niet altijd. De ene dag is het hartstikke zonnig, de dag erna regent het de hele dag. Om toch dat lentegevoel te creëren, drink je deze heerlijke lentethee. Pak een paar mooie munttakken en doe deze in je theekopje. Voeg er wat lavendel aan toe voor dat echte lentegevoel. Honing erbij voor die zoetigheid en jij bent klaar voor de lente!

Appeltaart

Appeltaart in een kopje, wie wil dat nou niet! Gelukkig hoef je niet lang te wachten voordat je deze heerlijke thee drinken mag. Begin met het koken van appelpartjes in kokend water voor zo’n zes minuten. Voeg specerijen toe die je ook in appeltaart verwacht, zoals kaneel en steranijs en laat de het goed intrekken. Zeef de stukjes eruit of drink het zo. Een fijne thee voor de koudere dagen.

Gedroogd

Gelukkig zijn er ook opties om de theecombinaties langer te bewaren. De thee die je gebruikt droog je gemakkelijk zelf. Doe dit door het bijvoorbeeld voor een gelangere tijd in de oven te laten. Hierdoor droogt het en komen de smaken extra goed vrij. Maak de wildste combinaties en probeer van alles. Populaire gedroogde kruiden zijn munt, basilicum en citroenmelisse.

Exotische thee

Zin in de zomer? Breng deze dan alvast in huis met een heerlijke exotische combinatie. De beste combinatie is hibiscus, sandelhout schors, kokosnoot en exotische vruchten zoals ananas. Laat het mengsel goed intrekken, zodat alle smaken er goed doorheen komen. Blijf experimenteren en voeg jouw favoriete exotische smaken toe!

Goed voor de spijsvertering

Last van je spijsvertering? Naast medicijnen zijn er ook bepaalde theesoorten die je spijsvertering een duwtje in de goede richting geven. Ook ingrediënten die gemakkelijk in huis haalt, bijvoorbeeld bij de kruidenier of de theewinkel, geven een zetje. Combineer gember, venkel en koriander voor het beste resultaat. Voeg nog een smaakje naar keuze toe om de thee extra lekker te maken.

Lees ook: 8 redenen om vaker muntthee te drinken