Zo maak je een heerlijke witte chocolade kruidnoten cheesecake

Food door Michelle

Cheesecake is een heerlijke taart voor op een verjaardag of als toetje na een avondmaaltijd. Daarnaast kan je eindeloos variëren met het recept voor cheesecake. Eerder lieten we je zien hoe je zelfgemaakte kaneelkoekjes kan maken. Wij laten je vandaag een recept zien voor een (witte) chocolade, speculaas, kruidnoten, karamel cheesecake. Smullen maar!

Benodigdheden cheesecake

  • 300 gram brokspeculaas
  • 300 gram witte chocolade
  • 75 gram kruidnoten
  • 600 gram roomkaas/zuivelspread
  • 325 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 4 eetlepels water

Recept chocolade cheesecake

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Vervolgens maal je de speculaas fijn met een keukenmachine of een ander apparaat. Doe de boter in een kom een laat die smelten. Meng vervolgens de speculaas kruimels met de gesmolten boter tot een glad geheel.

Stap 2

Doe bakpapier in een taartvorm en vet die vervolgens goed in, je gaat nu de bodem van de taart maken. Doe een laag speculaas kruimels in de taartvorm en druk dit goed aan, doe dit een kwartier in de oven. Na 15 minuten haal je de taartvorm uit de oven en verlaag je de tempratuur van de oven naar 130 graden.

Tip: Dit kan met alle soorten chocolade!

Stap 3

Smelt de chocolade en voeg roerend de slagroom toe. De makkelijkste manier om chocolade te smelten is de au bain-marie methode. Hierbij zet je een kom met chocolade boven een pan waarin een klein laagje water zit, vervolgens zet je dit op het vuur en laat je het smelten.

Stap 4

Het is nu tijd om de karamelsaus te maken. Doe 100 gram suiker met 4 eetlepels water in een pannetje en breng dit aan de kook. Zodra de suiker bruin begint te worden is het tijd om het rustig door te roeren en de 200 milliliter slagroom toe te voegen.

Stap 5

Doe de roomkaas met de suiker in een kom en mix het totdat het een glad geheel is, voeg daarna de eieren toe en mix het door elkaar. Doe vervolgens het witte chocolade mengsel wat je hebt gemaakt bij stap 3 erbij en voeg als laatste de kruidnoten toe.

Stap 6

Pak je taartvorm en giet het mengsel erin. Verdeel vervolgens de pepernoten en de afgekoelde karamelsaus over de taart. Bak de taart voor 60 minuten op 130 graden, zodra de taart klaar is laat je hem in de koelkast afkoelen voor minimaal vier uur. GENIETEN!

Favoriete items van Welke: