Zo reinig je makkelijk de vaatwasser

Life Hacks door Maj

De vaatwasser is niet iets wat je vaak schoonmaakt, toch moet dit apparaat regelmatig goed worden gereinigd om nare geurtjes te voorkomen. Tijd dus voor een goede schoonmaakbeurt! Met deze tips reinig je makkelijk de vaatwasser.

1. Draai een volledig programma

Draai regelmatig een volledig programma. Doe dit op een hoge temperatuur om de vaatwasser weer helemaal vetvrij te maken. Het kan ook zijn dat je vaatwasser een speciaal reinigingsprogramma heeft om alles door te spoelen, dan is dit de beste optie.

2. Filters schoonmaken

Het vieze water wordt via de filters afgepompt, dus slim om deze regelmatig te reinigen. Verstopte filters kunnen ervoor zorgen dat het water niet meer goed wordt afgepompt en alles dus verstopt. Er kan dan vuil op de vaat komen, wat je natuurlijk absoluut niet wilt na een vaatwasbeurt. Controleer het filter bij elke vaatwasbeurt en reinig ze door de filters los te draaien, eruit te trekken en schoon te maken onder de kraan.

3. Sproeiarmen reinigen

Ook de gaatjes in de sproeiarmen kunnen verstopt raken door kalk. De waterdruk is dan niet meer goed, dus belangrijk om de sproeiarmen los te draaien en ze schoon te maken onder de kraan.

4. Deurrubber schoonmaken

Vuil hoopt zich snel op in de randen van de vaatwasser. Dit kan gaan stinken en het rubber kan worden beschadigd. Goed dus om het deurrubber zeker elke week goed schoon te maken.

5. Verfrissers 

Heb je bovenstaande uitgevoerd en is je afwasmachine nog steeds niet helemaal schoon? Probeer dan een verfrisser of een middel dat de geur neutraliseert. Kies bijvoorbeeld voor een citroenverfrisser die alle nare luchtjes laat verdwijnen!