Zó maak jij je magnetron heel makkelijk schoon

Life Hacks door Maj

Je magnetron goed schoonhouden is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat die langer meegaat. Daarnaast is het ook wel zo fris om hem schoon te houden als je eten erin wilt bereiden. Wij leggen je uit hoe je op een makkelijke manier je magnetron goed schoonmaakt en waar je op moet letten. Let's start cleaning!

1. Week het vuil uit de magnetron los

Als er een aantal hardnekkige vlekken te zien zijn in je magnetron is het verstandig om ze eerst los te weken. Dit doe je door een magnetronbestendige schaal met water te vullen en een paar scheutjes schoonmaakazijn of citroensap toe te voegen. Verwarm deze 5 tot 10 minuten op maximaal vermogen en laat de schaal daarna even afkoelen. Je zult merken dat de vlekken en etensresten veel makkelijker verdwijnen door het vuil te laten weken.

2. De binnenkant schoonmaken

Nu begint het schoonmaken van de binnenkant, zorg er wel voor dat de stekker van de magnetron uit het stopcontact is voordat je start. Maak dan een sopje klaar met warm water en afwasmiddel of gebruik een magnetronreiniger. Haal het alle losse onderdelen uit de magnetron en neem ze af met het sopje. Je kan ze eventueel ook in de vaatwasser zetten als ze hiervoor geschikt zijn. Vergeet niet om ook de binnenwanden van de magnetron te poetsen. Vervolgens neem je alles af met een schone vochtige doek en maak je het aan het einde helemaal droog.

3. De buitenkant schoonmaken

Begin met de ventilatieopeningen, deze kan je afstoffen met een zachte tandenborstel. Daarna neem je de eventuele buitenwanden, het bedieningspaneel en de deur van de magnetron af met het sopje en een schone doek. Het is belangrijk om elk hoekje goed schoon te maken, hier hoopt veel vuil zich op. Nog even met een schone vochtige doek eroverheen, goed droogmaken en je magnetron glimt weer als nooit tevoren! Nog een extra tip: neem de buitenkant van de magnetron altijd mee tijdens de grote schoonmaak, zo houd je het schoonmaken goed bij.