Zo maak je de soepballetjes nóg lekkerder!

Food door Redactie Welke

Soepballetjes zijn natuurlijk heerlijk door de soep, maar de kant-en-klare balletjes zijn vaak wat smaakloos. Zelf je soepballetjes maken is helemaal niet moeilijk en echt veel lekkerder! Veel ingrediënten heb je er daarnaast ook niet voor nodig, al ligt het er natuurlijk maar net aan welke kruiden je er doorheen wilt hebben. In dit artikel vind je een basisrecept voor soepballetjes, die je natuurlijk altijd zelf naar eigen smaak aan kan passen.

Benodigdheden soepballetjes maken

Voor de lekkerste self-made soepballen zijn een aantal ingrediënten noodzakelijk. Dit zorgt ervoor dat ze helemaal on point gemaakt kunnen worden. Toch wel iets beter dan die kant en klare balletjes van de supermarkt! ;)

  • 1 ei
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels paneermeel of 2 verkruimelde beschuiten
  • Snufje paprikapoeder
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze soepballen

Soepballetjes maken is eigenlijk een fluitje van een cent, zolang je de juist ingrediënten gebruikt. Doe het gehakt in een grote kom en trek dit los met een vork of met je schone handen. Voeg hier vervolgens het ei aan toe, samen met de paneermeel, het zout, de peper en de paprikapoeder en kneed dit goed door elkaar. Nadat alles goed door elkaar is gemengd draai je hier kleine balletjes van. Je kan deze kort bakken in een pan. Vervolgens voeg je de balletjes toe aan je pan met soep, en laat deze ongeveer 8 minuten meekoken.

Te veel balletjes gedraaid? Ongekookt kun je deze met gemak vier maanden bewaren in je vriezer. Heb je nog soep over? Zet dit dan in de koelkast, dit blijft maximaal twee dagen goed. Snel een restjesdag inplannen, dan heb je in ieder geval iets lekkers op de plank!