De lekkerste glutenvrije recepten

Food door Maj

Bij glutenintolerantie moet je goed opletten wat je eet. Je kunt dan namelijk geen producten eten waar bepaalde voedingsstoffen, zoals tarwe in zijn verwerkt. Toch zijn er heel veel lekkere gerechten die je wel kunt eten en daarom delen wij de lekkerste glutenvrije recepten.

1. Glutenvrij flatbread

Flatbread is super lekker om te combineren met dips, groentes of bijvoorbeeld (glutenvrije) shoarma. Het is een makkelijk recept om te maken met weinig benodigdheden en niet te vergeten: een maaltijd om te smullen!

   

2. Mini quiche

Wie is er nou niet dol op een smaakvolle quiche? Deze te schattige mini quiche is heerlijk als avondeten, maar ook om te maken bij een gezellige brunch. In deze quiche zitten ingrediënten, zoals feta, noten en spinazie. Ook een goede tip om te maken voor bij de paasbrunch! Yum.

   

3. Boterkoek

Deze boterkoek moet je geproefd hebben! De citroen geeft net even een andere twist aan de boterkoek en zorgt voor een frisse touch. De perfecte zoete snack voor in de lente en zomer. Heerlijk als tussendoortje op je werk of als snack in de avond tijdens het kijken van je favoriete serie. Wij zijn fan!

   

4. Glutenvrije lasagne

Italiaanse gerechten zijn eigenlijk altijd goed, zo ook deze lekkere lasagne met kip en spinazie. Deze heerlijke glutenvrije lasagne komt dan ook zeker op je favoriete recepten lijstje te staan. In de meeste supermarkten verkopen ze glutenvrije lasagne bladen, ideaal dus om deze lasagne mee te maken. Buon appetito!

   

5. Cheesecake

Deze appeltaart cheesecake is onweerstaanbaar. Naast dat die super lekker is, kun je ook nog eens verantwoord snoepen van deze taart. De cheesecake bevat namelijk een bodem gemaakt van havermout en wordt afgetopt met gezonde appeltjes. Ter vervanging van suiker gebruik je honing of agavesiroop. Zo kun je nog eens gezond snacken!

   

6. Poké bowl

Deze poké bowl met verschillende groentes is volledig glutenvrij en super gezond. Je kunt allerlei verschillende toppings gebruiken om je eigen favoriete poké bowl samen te stellen. Denk aan mango, komkommer, wortel en avocado. Let wel op dat je in plaats van normale rijst, bloemkoolrijst gebruikt. Zo blijft de bowl ook glutenvrij.

   

7. Glutenvrije pannenkoeken

Een goede pannenkoek kan toch eigenlijk niemand weerstaan. Glutenvrije pannenkoeken maak je met boekweit. Heerlijk om samen te eten met vers fruit, siroop of honing.