8 redenen om vaker muntthee te drinken

Food door Mozhda

Goed nieuws voor de muntthee liefhebbers: muntthee heeft niet alleen een heerlijk smaakje, maar het is ook erg gezond voor je. Wist je dat verse munt door de oude Grieken en Egyptenaren werd gebruikt voor het verbeteren van de spijsvertering? En dat is niet het enige voordeel van muntthee. Wij vertellen je waarom je vaker muntthee moet drinken.

1. Je krijgt er een beter geheugen van

Door muntthee verbetert je geheugen. In een test scoorden mensen die muntthee dronker beter wat betreft hun gemoedstoestand. Door het drinken van muntthee verbetert je werkgeheugen en je alertheid.

2. Je hebt minder last van stress

Vermijd stress door muntthee te drinken. Muntthee zorgt voor een verminderde aanmaak van het stresshormoon cortisol. De geur van muntthee is ook erg rustgevend.

3.  Muntthee drinken is goed voor de spijsvertering en de darmen

Muntthee helpt tegen verstoppingen. Het zorgt voor doorstroming in je lichaam. Dat is dus erg goed voor je darmen!

4. Muntthee is goed voor je huid

Door het drinken van twee kopjes verse muntthee per dag krijgt je huid een oppepper. Fun fact: het gaat ook overbeharing tegen. Muntthee is ook een uitstekend middel tegen een vettige huid.

5. Muntthee is goed voor je immuunsysteem

Munt bevat stofjes die een boost voor je immuunsysteem geven en bescherming bieden tegen ontstekingen. Verse munt zit vol met vitamine C, vitamine E, calcium en fosfer. Daarnaast heeft munt een aantal antibacteriële en antivirale eigenschappen. Verse muntthee is dus het perfecte drankje als je je verkouden of grieperig voelt!

6. Muntthee drinken verbetert je concentratie

Het zuurstofgehalte in je bloed gaat omhoog als je munt inhaleert. Vervolgens gaat er meer zuurstof naar je hersenen. Op die manier kun jij beter concentreren. Bovendien kun je hier een aroma diffuser voor gebruiken. Druppel een paar druppels essentiële pepermuntolie in de aroma diffuser. Adem het in. Je concentratie gaat groeien!

7. Muntthee drinken helpt tegen misselijkheid of reisziekte

Begint je maag te draaien? Of voel je je niet zo lekker? Dan kun je als oplossing muntthee drinken. Muntthee neemt misselijkheid sneller weg. Zó kun jij met een fijner gevoel reizen. Tip: vul een thermobeker met muntthee en neem het mee op reis. Heerlijk én handig voor onderweg.

8. Muntthee bevat geen cafeïne

In muntthee zit geen cafeïne een geen theïne. Hierom is het een ideaal alternatief voor gewone thee of koffie. Ben je op dieet? Dan is verse muntthee ook een gezond drankje bij je detox-dieet.