Met deze strandlakens en -handdoeken verover jij deze zomer het strand

Lifestyle door Kyra

Op het strand wil je er vaak leuk uit zien. Leuke outfit, haar op een schitterende manier gedaan en je make-up is waterproof. Een leuk strandlaken hoort er dan ook bij. Ga je voor een effen kleur, of ben je meer outspoken? Genoeg keuze, dus wij hebben de leukste ideeën voor je op een rijtje gezet.

Dé strandlakens van dit jaar

Peach fuzz

De kleur van dit jaar is Peach fuzz. Je ziet het al terug in kleding, nagellak en zelfs haarkleur. Wist je ook dat deze kleur super cute is als strandlaken? Of je het nu in een effen kleur koopt of gaat voor een mix met wit, er is geen mogelijkheid dat het fout gaat met dit laken.

Deze kleur is uitnodigend en straalt vriendelijkheid en gezelligheid uit. De perfecte handdoek om dus meer vrienden mee te maken!

Twee kleuren aan elke kant

Keuzestress? Ga gewoon voor een laken met op elke kant een andere kleur. Elke combinatie is mogelijk: zwart-wit, blauw-roze, groen-oranje en ga zo maar door. Het leuke is om twee totaal verschillende kleuren te kiezen, om twee verschillende kanten van jezelf te belichten. Ook is het leuk om aan de andere kant de omgekeerde kleur te kiezen voor een speels effect. Verder is een handdoek zoals deze eigenlijk gewoon twee voor de prijs van één. Vergeet niet het strandlaken te wassen, het blijft dezelfde handdoek.

Matchen

Houd je van outfits matchen op kleur en moet zelfs jouw zwemkleding bij elkaar horen? Vergeet je strandlaken dan niet. Koop een handdoek dat bij je bikini, badpak of zwembroek past. Heb je veel verschillende kleuren en wil je niet kiezen? Koop dan voor elke kleur een strandlaken. Zo weet je zeker dat geen enkele outfit een buitenbeentje is. Laat de strandhanddoeken geen stof happen, maar gebruik ze ook bijvoorbeeld als gewone handdoek na het douchen. Strandlakens hoef je namelijk niet alleen op het strand te gebruiken.

Leuk printje

Vind je een effen strandhanddoek maar saai, maar wil je ook niet iets té persoonlijks?  Neem dan een kijkje tussen alle leuke handdoeken met een printje. Zo is er de optie om voor een simpel printje zoals een swirl van wit en oranje te gaan, maar het is ook mogelijk om helemaal out of the box te gaan. Koop een lekker fout panter printje of een heerlijk drukke zigzag. Er zijn zelfs websites die je zelf een handdoek laten ontwerpen. Laat je fantasie gaan en maak een geweldige, expressieve handdoek.

Album cover

Is er een artiest waar je helemaal gek van bent? Koop een strandhanddoek dat bij die artiest past. Denk aan een album cover, de naam of een teken dat bij hen hoort. Is er een cover die je echt prachtig vindt? Er zijn tegenwoordig veel mensen die via platformen zoals Etsy zulke dingen maken. Zo zijn er mensen die gewoon letterlijk de naam of logo er op zetten, maar zijn er ook mensen die op basis van de vibe die jouw artiest heeft een laken maken. Kijk wat het internet te bieden heeft en misschien ontmoet je wel andere fans!

Kunst

Houd je wel van kunst? Of je het nu zelf maakt of er liever naar kijkt, kunst is voor iedereen. Veel musea verkopen al strandlakens met kunst erop, dus kijk vooral daar na je bezoekje aan het museum. Liever zelf iets maken? Er zijn genoeg manieren om zelf je laken op te pimpen met je eigen kunst, welke manier jij dan ook prettig vindt. Het is zeker een gespreksstarter, dus be ready voor mensen die je aanspreken.

Lees ook: Zomerse Pracht: Badmodetrends en Stijltips voor 2024