5 tekenen dat jij jouw handdoeken moet vervangen

Life Hacks door Zora

Soms hebben we moeite met dingen wegdoen en hebben we items diep in een kast liggen die we eigenlijk weg moeten gooien of hergebruiken. Dit gebeurt vaak met handdoeken. Dit zijn 5 tekenen dat jouw handdoeken aan vervanging toe zijn:

1. De handdoeken zijn te krassend

Jouw handdoeken horen zacht en fluffy te zijn. Na een tijdje kunnen jouw handdoeken beginnen te krassen wanneer jij ze hebt gewassen met teveel wasmiddel. Helaas kun je hier niets aan toe en is het tijd om nieuwe handdoeken in te slaan. Tip! Wees voorzichtig met de hoeveelheid wasmiddel die jij gebruikt wanneer jij jouw handdoeken wast. De aanbevolen hoeveelheid wasmiddel voor een volle trommel handdoeken is 50 milliliter.

2. De handdoeken absorberen niet meer

Je vaat blijft nat en je bent niet echt goed droog geworden na het douchen. Wanneer jouw handdoeken hun doel niet meer vervullen, is het tijd om ze te vervangen. Wist je dat jouw handdoeken langer meegaan wanneer jij ze ophangt aan een haakje dan wanneer jij ze opvouwt?

3. De handdoeken scheuren en rafelen

Als jouw handdoeken een versleten look hebben is het tijd om ze weg te gooien. Dit is een voor de hand liggend teken, maar elke vorm van schade betekent dat het tijd is om een nieuwe te kopen. Zodra ze beginnen te scheuren en te rafelen, weet jij dat het de hoogste tijd is.

4. De handdoeken hebben een nare geur

Wanneer jouw handdoeken een nare geur hebben, ondanks dat jij ze goed hebt gewassen, is nog een teken dat ze aan vervanging toe zijn. Ze functioneren niet meer goed en absorberen meer bacteriën dan water. Zorg altijd dat jij jouw handdoeken goed laat drogen om hun levensduur te verlengen.

5. De handdoeken zijn een aantal jaren oud

Na een aantal jaar is het normaal dat jouw handdoeken gesleten zijn. Badhanddoeken gaan meestal tussen de twee en vijf jaar mee en theedoeken en washandjes tussen de een en twee jaar. Heb jij je handdoeken al een aantal jaar? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe set!