Heb je last van werkstress? Zo pak je het aan

Wonen door Maj

Heb je last van werkstress? Het is af en toe zo belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en even te ontladen. Laat alles van je afglijden en focus je op jezelf. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar met deze tips kun je al een heel eind komen. Zo pak je het aan.

1. Me-time moment

Me-time momentjes zijn erg belangrijk om in te plannen. Je kunt natuurlijk naar een spa gaan, maar als je liever thuis blijft is dit net zo ontspannend. Organiseer bijvoorbeeld een relaxed spa avondje bij je thuis, lees een boek of neem een lekker warm bad. Ook al is het maar een half uurtje per dag, zo kun je echt even tot rust komen en weer even in contact komen met jezelf.

2. Agenda op orde maken

Als je agenda niet op orde is, loopt je hoofd helemaal over. Dat veroorzaakt dan ook weer stress, op werk en privégebied. Als je planning klopt en je alles netjes op een rij hebt, scheel dit veel chaos in je hoofd. En ook al stel je het uit, probeer hier een moment voor te nemen. Daarna zal je jezelf zeker dankbaar zijn.

3. Mediteren

Mediteren, yoga, pilates en ademhalingsoefenen kunnen zorgen voor veel ontspanning in je lichaam. Je ervaart meer rust door deze oefeningen consequent vol te houden. Het is gewoon een heerlijk momentje voor jezelf.

4. Sporten en bewegen

Sporten kan een ontlading zijn en daardoor goed helpen tegen stress. Top je dag af met een goede sportsessie en laat alle zorgen even verdwijnen. Heerlijk om je hoofd leeg te maken voor het slapengaan. Vergeet niet om je energie te behouden door gezond te eten, genoeg vitamines binnen te krijgen en water te drinken. Probeer ook te veel cafeïne te vermijden met behulp van deze drankjes.

5. Schrijf van je af

Van je afschrijven kan echt heel goed werken om minder stress te ervaren. Eigenlijk net als plannen, kan je in dit geval je gevoelens of problemen van je afschrijven. Je kan er ook een eventuele oplossing bijzetten die je kan verwerken in je planning om meer controle te voelen over waar je mee bezig bent.

6. Schermtijd verminderen

Een goede tip is om je telefoon en andere sociale media even op te bergen tijdens je momentje voor jezelf. Niemand die je kan storen en geen extra zorgen.

7. Goede nachtrust

Een goede nachtrust doet wonderen. Probeer elke nacht minstens 8 uur slaap te pakken en houd een consequent ritme aan. Deze tips voor een goede nachtrust zullen je zeker helpen om sneller in slaap te komen.

8. Een schone en opgeruimde omgeving

Een opgeruimde omgeving, is een opgeruimd hoofd. Zorg ervoor dat je huis netjes is en je alles hier op orde hebt. Zo kom je na werk terecht in een oase van rust, in plaats van een chaos. Je kunt het huis beter bijhouden met schoonmaken, dan in één keer een grote zooi moeten opruimen.