Must go: het grootste subtropische zwemparadijs ter wereld is superdichtbij!

Lifestyle door Sanne Michelle

Voor een tropisch uitje hoef je tegenwoordig niet meer urenlang te vliegen. Het grootste subtropische zwemparadijs ligt om de hoek, namelijk bij onze oosterburen! Vlakbij Berlijn, in Duitsland beleef je een exotische zwembadvakantie om ultiem te genieten met je familie of vrienden.

Grootste subtropische zwemparadijs ter wereld 

In het oosten van Duitsland vind je het dorpje Krausnick dat 60 kilometer ten zuiden van Berlijn ligt. In dit dorp vind je Tropical Islands, het grootste subtropische zwemparadijs van de hele wereld! Kun jij het geloven? Dit enorme paradijs is gevestigd in een voormalige hangar voor zeppelins en is de grootste vrijstaande hal in de wereld met 360 meter lengte, 210 meter in de breedte en 107 meter hoogte heeft het een oppervlakte van maar liefst 66.000m².

Tropisch warm

In de reusachtige overkoepelende tent lijkt het net alsof je in een tropisch regenwoud bent. Het paradijs heeft een constante temperatuur van 26 graden celsius wat de perfecte temperatuur is om ultiem te kunnen genieten. Je vindt er 600 verschillende soorten planten en in totaal maar liefst 50.000 planten. Daarnaast is er een ingebouwde zee met een strand van 200 meter lang, verschillende glijbanen en whirlpools. Binnen in de koepel staan huizen die lijken op gebouwen in Thailand, Bali en Maleisië, daar krijg je toch direct een tropisch gevoel van? Volgens de website van Tropical Island kun je er zelfs dieren spotten, maar deze kun je niet altijd vinden.

Snelheid

Voor de echte waaghalzen zijn er veel snelle waterglijbanen. Er zijn vier verschillende waar je uit kunt kiezen en deze bevinden zich maar liefst 27 meter boven de grond! Je kunt in de glijbanen een maximumsnelheid van 70 km/u behalen. Roetsj!

Ontspanning

Voor de echte genieters onder ons die minder van glijbanen houden kun je ook gebruik maken van the Magical Bali Lagoon. Hier vind je o.a. whirlpools en sauna’s. In het park bevindt zich ook nog een sauna- en spa centrum waar je schoonheidsbehandelingen en massages kunt boeken.

Island ballooning

Naast alle wateractiviteiten kun je bij Tropical Island ook nog vliegen in een luchtballon tot 60 meter hoogte midden in de dome. Je hebt een fantastisch uitzicht en dit geeft een onvergetelijke ervaring.

Overnachten

Het park is reusachtig en je kunt zowel binnen als buiten zwemmen. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet alles in één dag gezien hebt. Dan is het misschien handig om een overnachting te boeken in het resort. Je kunt slapen in een tropische boomhut, een safaritent in het regenwoud kamp of in een bungalow, hoe leuk is dat! ‘s Nachts blijft het park gewoon open, want je kunt slapen in de dome!