Zoveel geld bespaar je als je de droger niet meer gebruikt

Lifestyle door Zora

We worden om meerdere redenen steeds bewuster van ons energieverbruik en dit kunnen we in ons voordeel gebruiken. Eén van de huishoudelijke apparaten die jaarlijks veel kosten meebrengt, is de droger. Wanneer je deze niet meer gebruikt kun je dus best veel geld besparen. Wij vertellen je hoe je zuiniger met dit apparaat om kunt gaan en kosten kunt besparen!

Kosten wasdroger gebruiken

De kosten van het gebruik van een condensdroger of droger met luchtafvoer is ongeveer €2,27 per beurt, volgens Nibud. Als jij je wasdroger nu gemiddeld gebruikt (2 à 3 keer per week), kun je heel wat geld besparen door deze niet meer te gebruiken. Rond de €300 per jaar!

Bespaartips voor de wasdroger

Wil je niet helemaal van dit handige apparaat af? Er zijn een aantal dingen die jij kan doen om alsnog geld te besparen met de volgende tips:

  • Schaf een wasdroger aan die energiezuinig is en het label A++ heeft. De aankoopkosten zijn het waard vergeleken met wat je uiteindelijk jaarlijks bespaart. Tegenwoordig zijn er ook slimme drogers die met behulp van een app meer inzicht kunnen geven in het verbruik.
  • De trommel van een droger is vaak veel groter dan die van een wasmachine. Hierdoor kan het zo zijn dat jij je droger niet helemaal vol stopt. Dit is zonde omdat je door één volle trommel 30 tot 45 cent bespaart, vergeleken met het draaien van twee keer een halfvolle lading. Stop de droger dus zo vol mogelijk!
  • Maak gebruik van de automatische stand, zodat jouw droger stopt zodra de vochtigheidssensor weet dat de was droog is. Haal de lading ook meteen uit de droger. Waarom is dat zo belangrijk? Omdat het ook energie slurpt om het apparaat op standby te laten staan.
  • Om de droger optimaal te laten functioneren en energie te besparen, is het essentieel dat je de condensor schoonhoudt en altijd de pluis verwijdert.
  • Voeg bij elke lading een droge handdoek toe. Deze absorbeert vocht en helpt jouw droger om de was sneller droog te krijgen. Alle kleine beetjes helpen!
  • Laat de wasmachine jouw natte was centrifugeren om het iets droger te krijgen voordat je het in de droger stopt. Centrifugeren kost namelijk minder energie!

Handige producten