Kan je huisdier het koud hebben als de verwarming uitstaat?

Lifestyle door Chloe

Met de hoge energieprijzen zetten we onze verwarming steeds minder aan. Vooral als we niet thuis zijn laten we de verwarming lekker uit. Daar hebben wij verder niet echt last van, maar hoe zit dat met onze viervoeters? Wij zochten uit of zij het koud kunnen krijgen wanneer je de verwarming uitzet.

Hebben honden en katten het koud?

Met de koude buitentemperaturen kan het in huis ook fris worden. Vooral als je de verwarming helemaal uitzet als je van huis gaat. Maar hoe zit dat met honden en katten? Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken. Ze hebben namelijk een wat hogere lichaamstemperatuur dan wij en kunnen dus goed tegen de kou. Wanneer de temperatuur rond de 18 graden blijft zit je sowieso goed, maar als het echt koud buiten is kan de temperatuur natuurlijk nog verder zakken. Wanneer dit gebeurt moet je vooral opletten met oude of zieke dieren.

Warme plekjes

Zorg in ieder geval dat je hond of kat genoeg warme plekjes in huis heeft om op te liggen. Een fijne warme mand of dekentjes op de bank zorgen ervoor dat ze zelf de warmte op kunnen zoeken. Daarnaast hebben katten ook vaak een lekkere wintervacht die hun met de kou warm houdt. Bij honden verschilt dit nogal per ras. Let vooral op dat je hond het niet koud krijgt door een natte vacht. Droog ze dus even goed af als je ze net hebt uitgelaten in de regen en vervolgend de deur uitgaat.