Knutselen met fruit doe je zó

Lifestyle door Esra

Knutselen is mogelijk op veel verschillenden manieren. Denk aan schilderen, tekenen, verven, knippen, plakken en ga zo maar door. Ook de materialen die ervoor gebruikt worden lopen erg uiteen. Van hout tot aan plastic en van klei tot aan fruit, in principe is het mogelijk om overal mee te knutselen. In dit artikel focussen we ons op fruit: welke knutselwerken zijn er mogelijk met fruit?

Knutselen om het daarna op te eten

Het is natuurlijk mogelijk om een knutselwerk te maken van fruit. Kijk daarvoor eens naar onderstaande afbeeldingen. Een egel van banaan, druiven en bosbessen. Hoe leuk! Of houd je meer van appel? Dan is de rups een perfect kunstwerkje om daarna heerlijk op te eten. Maar dat is nog niet alles, er zijn héél veel diverse knutselwerkjes te maken. Wees creatief en ga zelf aan de slag.

Lees ook: Voor de koude maanden: activiteiten om binnen met de kids te doen

Knutselen mét fruit? Ja, dat kan zeker

Er zijn zelfs manieren om mét fruit te knutselen. Pak een stuk fruit, snij deze doormidden en ga aan de slag! Het is niet alleen heel simpel, het is ook nog eens super leuk voor de kids. Dip het fruit in de verf en stempel hiermee over het papier heen. Dip het vervolgens in een andere kleur en doe hetzelfde nog een keer. Het resulteert gegarandeerd in een mooi, kleurrijk papier. En daarbij ga je een hele leuke, creatieve knutselmiddag tegemoet.

Fruit stempelen op een shirt of tas

Wil je nog een stapje verdergaan? Stempel het in verf gedipte fruit dan op een wit shirt of canvas tas. Het is leuk om te maken én ook na de knutselmiddag is het mogelijk om gebruik te maken van dit leuke shirt en/of deze mooie tas.

Nep fruit knutselen

Er zijn ook veel leuke en creatieve manieren om fruit te ‘maken’. In de afbeeldingen hieronder vind je er al vier. Creëer een stuk fruit op papier door met wattenstaafjes allemaal kleine stipjes dicht naast elkaar te zetten. Of ga aan de slag met kranten, scheur deze kapot en maak dit op een creatieve manier tot een fruitstuk. Ook leuk om lekker te kliederen met verf. Klieder je hand helemaal vol met verf en maak hiermee stempels op het papier. Pas deze vervolgens zó aan dat het een fruitstuk wordt.

Lees ook: 5x inspiratie om zelf verjaardagskaarten te maken