Knutselen met kinderen? 6x inspiratie

Hobby door Esra

Niet alleen vinden veel kinderen het leuk om te knutselen, ook stimuleert het de creativiteit. Dat heeft op den duur een positief effect op het herkennen en oplossen van problemen. Wil jij gezellig een middagje knutselen met de kids? Wij delen de leukste inspiratie!

Stenen schilderen

We beginnen makkelijk: stenen schilderen. Je hebt er weinig voor nodig, maar kinderen kunnen zich er lang mee vermaken. Ga eerst buiten op zoek naar mooie, gladde stenen. Pak vervolgens de verfspullen uit de kast en schilderen maar!

 

Bellenblazen met ecoline

We gaan bellen blazen! Pak een (papieren) bekertje en doe daar een beetje ecoline in. Vermeng dit met water en een beetje zeepsop. Doop hier vervolgens de onderkant van het rietje in. Blaas daarna een bel boven het papier en laat dit inzakken. Herhaal dit net zo vaak totdat je het papier vol hebt. Pas wel op: slik de ecoline niet in!

Lees ook: De leukste combinaties tussen tuinieren en knutselen

 

Strijkkralen

Met strijkkralen kun je heel veel vormpjes maken. IJsjes, diertjes, hartjes en ga zo maar door. Laat de kinderen eerst een leuk vormpje maken in de daarvoor bestemde onderlegplaat. Plaats hierna het strijkpapier eroverheen en strijk de kralen aan elkaar. Draai het vormpje om en voilà: je vormpje is klaar!

 

Vingerverven zonder vieze handen

Kinderen willen het liefst alles met de hand aanraken. Vingerverven zorgt daardoor voor een enorme kliederboel. Maar het kan ook anders! Allereerst heb je een klein schilderdoek nodig. Verdeel allemaal kleine toefjes van verschillende kleuren verf over het doek. Leg hier vervolgens transparante folie overheen en plak dat aan de zijkanten vast. Laat de kinderen nu vingerverven over de folie. Zo kunnen ze vingerverven zonder dat hun hele gezicht en kleding onder de verf komt te zitten.

 

Papieren dinosaurus

Deze is voor de dinosaurus liefhebbers. Het enige wat je ervoor nodig hebt is één papieren bord en één lege wc-papierrol. Knip allereerst het papieren bord doormidden. De ene helft heb je nodig voor de romp van de dinosaurus. Uit het andere deel knip je de kop, staart en stekels. Ook de wc-papierrol knip je doormidden, dit worden de poten. Wanneer alles is uitgeknipt ga je het verven. Kies zelf een leuke kleur uit en lijm hierna alles op de juiste manier aan elkaar.

 

Een leeuw van bladeren

Erg leuk voor in de herfst: een leeuw van bladeren. Om te beginnen zullen er bladeren moeten worden gedroogd. Dit kan wel één á twee weken duren, doe dit dus op tijd! Ga buiten opzoek naar veel mooie, herfstige bladeren. Leg deze vervolgens allemaal in een oude krant met een aantal zware boeken bovenop. Wanneer ze helemaal opgedroogd zijn, haal je ze voorzichtig uit de krant(en). Print een leeuwengezicht uit, leg de bladeren neer in de vorm van de manen en lijm alles aan elkaar vast. Nu is de leeuw klaar om een mooi plekje in huis te krijgen!