5x inspiratie om zelf verjaardagskaarten te maken

Hobby door Maj

Wil je jouw cadeautje op een leuke manier verpakken en een persoonlijk berichtje toevoegen? Maak dan je eigen verjaardagskaart, dit geeft je cadeau een origineel en persoonlijke touch waar de jarige zeker blij mee zal zijn. Wij geven je 5x inspiratie om zelf verjaardagskaarten te maken!

1. Kaart met verjaardagskaarsjes 

Hoe leuk is dit idee? Ideaal als je geen kaart in de buurt hebt en toch iets leuks wilt geven. Vouw een wit of gekleurd papiertje doormidden en plak stroken washi-tape op de kaart. Teken vervolgens met een gele stift vlammetjes boven de tape en je hebt verjaardagskaarsjes! Schrijf iets liefs in de kaart om het cadeautje helemaal af te maken.

2. IJshoorntjes kaart

Houdt de jarige van ijsjes (wie eigenlijk niet)? Dan is dit de perfecte kaart! Om het cadeautje af te maken, zou je er een bon van een ijssalon in kunnen doen. Dat vind de jarige zeker een leuke verassing.

3. Slinger van washi-tape

Vouw eerst een stukje washi-tape dubbel om een stuk touw en knip er een driehoekje uit. Zo maak je vanzelf een lange slinger die je op de kaart kunt plakken. Schrijf er op je mooist in sierletters happy birthday boven en je kaart is klaar! Zo simpel, maar toch leuk en persoonlijk kan het zijn.

4. Een cadeautje schilderen

Vouw een dik stuk wit papier doormidden en leg alle verf klaar. Zet een aantal strepen met waterverf onder elkaar, totdat het een vierkantje wordt. Laat ongeveer 0,3 centimeter tussen de lijnen. Teken later met een zwarte fineliner een strik om het cadeau heen en je cadeautje is af. Hoe leuk om iemand deze eigen gemaakte kaart te geven?

5. Verjaardagstaart 

Hetzelfde idee als met de kaarsjes, alleen dan maak je er een leuke taart van! Weer heb je washi-tape nodig om de verjaardagstaart in elkaar te zetten. Bak een lekkere taart voor de jarige en je present is compleet!

Tip: ga een middag lekker knutselen en maak allerlei verschillende verjaardagskaarten vast vooruit. Zo heb je altijd een voorraadje en ook een hele gezellige middag met bijvoorbeeld vriendinnen of de kids!

En als je dan toch aan de slag gaat met alle verjaardagswensen, bekijk hier ook 5 leuke manieren om cadeautjes in te pakken. Maak bijvoorbeeld brievenpost van je cadeautje, verf een strik om de verpakking of plak mini kaarsjes op je cadeautje. Zo houd je het super persoonlijk en maak je iemand zeker heel blij!