8 creatieve knutselwerken met herfstbladeren

Hobby door Chloe

Nu de herfst officieel is begonnen hebben we helemaal zin om ons huis weer lekker te versieren met leuke herfst decoraties. De zomer is natuurlijk ook heerlijk, maar het najaar is altijd zo lekker knus. En hoe leuk is het om zelf decoratie te maken om je interieur mee op te fleuren? Wij hebben een volle dosis inspiratie waardoor jij meteen aan de slag wilt.

1. Kaarsenhouder

Wil jij je woonkamer wat opfleuren met een gezellige kaars? Deze toffe kaarsenhouders schreeuwen herfst en geven gezellig warm licht. En ze zijn ook supermakkelijk te maken. Het enige dat je nodig hebt is een mason jar, wat herfstbladeren en lijm. 

2. Herfsttak

Op zoek naar leuke raamdecoratie? Dan is een tak met mooie herfstbladeren precies wat je zoekt. En dit staat niet alleen leuk bij het raam, maar kan ook prima dienen als decoratie voor aan de muur.

3. Deurkrans

Gezelligheid begint natuurlijk al bij de voordeur. Hoe leuk is het dan om een mooie deurkrans met herfstbladeren op te hangen? Zo krijgt je bezoek voor ze binnenkomen al een warm en gezellig gevoel. En jij zelf natuurlijk ook als je terug komt uit je werk.

4. Schilderen op bladeren

Voor iedereen met een oog voor detail is dit knutselwerk een feestje. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Door de bladeren te versieren met wat verf worden ze nog mooier dan ze al zijn. Hoe leuk is het om dit in te lijsten? Net een echt kunstwerk.

5. Rozen(bladeren)

Wist je dat je van herfstbladeren ook prachtige rozen kunt maken? Het enige dat je nodig hebt is wat creativiteit. En hoe leuk is het om hier je herfsttafel mee te versieren?

6. Herfst schaal

Ben je op zoek naar een leuke schaal voor de herfst? Die maak je gewoon makkelijk zelf van een paar herfstbladeren. Het idee werkt hetzelfde als papier-maché, alleen gebruik je nu herfstbladeren in plaats van oude kranten. Wat herfstdecoratie erin en het staat supergezellig op tafel.

7. Schilderij

Ben jij gek op schilderen? Dan ga je hier heel blij van worden. De juiste herfstbladeren dienen namelijk perfect als bomen in een landschapsschilderij. Alleen nog even een lijstje er omheen en je hebt de perfecte wanddecoratie voor het najaar.

8. Herfstboom

Kan jij al niet meer wachten op kerst? Dan zet je toch gewoon alvast een kersboom op in herfst style. Superleuk voor in de (voor)tuin en met wat lampjes erin is die najaarse gezelligheid helemaal compleet.