Voor de koude maanden: activiteiten om binnen met de kids te doen

Lifestyle door Esra

De wintermaanden komen er weer aan en dat betekent dat we weer meer tijd binnen doorbrengen. Een nadeel is wel dat veel kinderen zich binnen moeilijker weten te vermaken. In dit artikel delen wij daarom de leukste activiteiten om binnen met de kids te doen.

Pizza night

Haal jullie favoriete ingrediënten voor op de pizza in huis en maak gezellig met de kids pizza’s. Niet alleen is het erg lekker, ook is het heel gezellig om samen te doen. Maak de bodem van de pizza klaar, zet alle ingrediënten op tafel en vul de pizza helemaal hoe je het zelf lekker vindt. Ben je tevreden? Doe de pizza’s in de oven en daarna kun je er heerlijk van genieten. Eet smakelijk!

Gezelschapspellen

Spelletjes spelen is altijd een leuke optie. De keuze uit spellen is reuze, er zijn namelijk heel veel diverse spellen. Vinden de kids het leuk om aan het denken gezet te worden? Het spel ‘De verraders’ is dan een aanrader. Willen de kids hun energie kwijt? Denk dan aan het spel Twister. Gezelschapsspellen brengen gezelligheid, hilariteit en vaak word je er ook nog eens slimmer van.

Kerstkoekjes bakken

Het duurt helemaal niet meer zo lang en dan staat de kerstman weer voor de deur.. Daarom is het nu het juiste moment om heerlijke kerstkoekjes te bakken. Breng een bezoekje aan de supermarkt, haal de juiste ingrediënten in huis en ga aan de slag. Het hoeven natuurlijk niet per sé kerstkoekjes te zijn. Er zijn héél veel leuke recepten om te bakken, dus kies jullie favoriet uit.

Koken

Veel kinderen vinden het erg leuk om hun ouder(s) te helpen met koken. Kies samen een lekker gerecht uit, haal de juiste ingrediënten in huis en ga aan de slag. Probeer het kind zoveel mogelijk te laten doen. Niet alleen vinden kinderen het gegarandeerd leuk dat ze die verantwoordelijkheid krijgen, ook leren ze er veel van.

Selfcare dag

Ook kinderen hebben een rustdag nodig. School, sport, vriendjes en vriendinnetjes: ook kinderen raken daar soms een beetje overprikkeld van. Hou samen een selfcare dag. Hoe jullie deze dag invullen, is helemaal aan jullie, máár zorg ervoor dat je ontspant. Ga heerlijk onder de warme douche staan, lak elkaars nagels en doe elkaars make-up. Maak een mini-bioscoop in bed en verwen jullie zelf met lekkere snacks. Het kan allemaal!

Voorspel de toekomst

De toekomst voorspellen? Hoewel het een beetje gek klinkt, is het erg leuk om later terug te lezen hoe je nu over je toekomstige zelf denkt. Laat je kind duidelijk en uitgebreid vertellen over zijn toekomstige beeld, door op papier meerdere vragen te beantwoorden over de toekomst. Voorbeelden van deze vragen zijn:

  • Waar werk ik in 2050?
  • Wie zijn mijn beste vrienden in 2050?
  • Waar woon ik in 2050?

Versier om het helemaal af te maken het papier met allerlei leuke versiersel. Als het dan geopend wordt in 2050, ziet het er ook nog eens leuk uit.

Knutselen

Zijn de kids dol op knutselen? Organiseer dan een gezellige knutselmiddag. Leg alle knutselspullen op tafel en begin met knippen, plakken, tekenen en/of schilderen: ga lekker creatief bezig! Heb je inspiratie nodig voor leuke knutselwerkjes? Neem dan hier eens een kijkje.