Kerstboom opruimen? Deze viral hack maakt het je heel makkelijk

Life Hacks door Zora

We luiden bijna het nieuwe jaar in en dat houdt in dat kerst helaas officieel voorbij is. Alle kerstdecoratie mag binnenkort naar beneden worden gehaald en opgeborgen worden totdat het weer tijd is om opnieuw in de kerststemming te komen. Wij begrijpen dat jij daar niet veel zin in hebt, vooral niet in het aftakelen van de kerstboom! Gelukkig gaat er een viral hack rond die jou het vanaf nu heel gemakkelijk gaat maken om jouw kunstkerstboom op te ruimen. Nieuwsgierig geworden? Scrol naar beneden voor deze geweldige truc!

Kerstboom opruimhack met vershoudfolie

Voor deze hack hoef jij niet eens de kerstballen uit de boom te halen. Laat de kunstkerstboom staan op de manier dat jij de boom hebt versierd, pak een rol vershoudfolie en inpakken maar!

Meer op Instagram

Tips om de kerstboom op te ruimen met vershoudfolie

  • In je eentje is dit een lastig klusje, doe het met z'n tweeën!
  • Leg een fleecedeken onder de kerstboom om te voorkomen dat jouw geliefde kerstballen en ornamenten breken in het geval dat ze vallen tijdens het inpakken.
  • Heb jij kerstboomversiering dat heel breekbaar, dierbaar of groot is? Haal deze uit de boom en berg deze op in een doos. De rest kan jij prima laten hangen.
  • Gebruik in plaats van een standaard rol vershoudfolie van de supermarkt een grotere rol. Deze kan jij online bestellen of kopen bij o.a. de Makro.
  • Pak een trap erbij, begin van boven naar beneden en pak de kerstboom in delen in. Vouw de takken omhoog, houd alle ornamenten tegen en pak het zo strak in als je kan.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe jij deze hack het beste aan kan pakken.