Dit is het voordeel van een kopje rijst in je kledingkast

Life Hacks door Chloe

Over het algemeen hebben we allemaal wel een pak rijst in huis. Je kan er tenslotte heerlijke gerechten mee maken. Daarnaast heeft rijst nog een heel groot voordeel. Het is namelijk ideaal om in je kledingkast te zetten. Hoe dat komt leggen wij je uit.

Een kopje rijst in je kledingkast

Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je dit hebt gelezen zet je direct een kopje rijst in je kast. Wanneer je je kleding hebt gewassen ruikt het natuurlijk heerlijk fris, maar je herkent misschien wel dat je iets uit je kast pakt en het een nogal muffe geur heeft. Dit komt omdat er vocht in je kledingkast zit. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot schimmel in je kast. Wil je dit voorkomen? Dan is rijst de oplossing.

Vocht in de kast

Dat er vocht ontstaat is je kast kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan je kleding nog wat vochtig zijn wanneer je het erin hangt of heb je over het algemeen veel vocht in huis. Rijst neemt vocht op en dus zal dit ook werken wanneer je het in de kast zet.

Wat moet je doen?

Goed, een kopje rijst dus. Maar hoe pak je dit aan? Als jij je kleding extra lekker wilt laten ruiken kun je ook nog een paar druppels etherische olie toevoegen voor een heerlijk frisse geur. Doe de rijst in een kommetje en doe er een lapje stof overheen. Deze kan je bijvoorbeeld bevestigen met een elastiekje. Je kan het bakje gerust een paar maanden laten staan voor je hem weer vervangt. Voortaan zal je kleding dus altijd ruiken alsof het net uit de wasmachine komt.