Zo versier jij jouw stulpje deze kerst met weinig geld

Wonen door Zora

Wil jij dit jaar niet veel geld spenderen aan kerst, maar wil jij jouw stulpje wel mooi versieren voor aankomende feestdagen? Dan kunnen wij jou misschien inspireren met de volgende vijf budget kerstversieringen die jij zelf kan DIY- en.

1. Amerikaanse kerstsokken

Versier jouw stulpje met creaties gemaakt van vilt. Vilt is een knutselmateriaal dat in allerlei kleuren verkrijgbaar is en waar jij van allerlei creaties mee kan maken, zoals deze prachtige Amerikaanse kerstsokken. Met een lijmpistool, kussenvulling, lint en vilt kom jij een heel eind.

Meer op Instagram

2. Faux cadeaus

Een eenvoudige manier om jouw huis te versieren met kerst is door faux cadeaus te maken. Net zoals ze in de winkels doen! Verzamel dozen karton en pak ze in met mooi pakpapier. Hoe makkelijk kan het zijn?!

Meer op Instagram

3. Kerstboom improviseren

Je hoeft geen (kunst)kerstboom aan te schaffen deze kerst omdat je er ook eentje zelf kan improviseren. Maak een kerstboom van houtenplanken, kerstverlichting of van iets anders. Alles kan en alles mag. Tip! Online kan je genoeg inspiratie vinden voor de perfecte DIY-kerstboom die bij jouw budget past.

Meer op Instagram

4. Kerstkrans DIY

Nog een versiering die je zelf kan maken voor de feestdagen is een kerstkrans. In principe is het stappenplan voor een kerstkrans precies hetzelfde als voor een herfstkrans, waar wij al eerder over schreven. Hang de krans op aan de voordeur op of verzin een andere leuke plek.

Meer op Instagram

5. Kerstverlichting

Heb jij nog een lichtslinger ergens in huis liggen? Maak zelf kerstverlichting door een lichtslinger te transformeren met potjes of andere vrolijke voorwerpen die jij kan hergebruiken. Hang ze op en jouw huisje is klaar voor de feestdagen!

Meer op Instagram