Drukke dag gehad? Zo tover jij toch een heerlijk gerecht op tafel

Food door Maj

Heb je een drukke dag erop zitten en heb je te weinig energie om uitgebreid te gaan koken? Wij snappen je volkomen. Toch is het na een busy day wel goed om vitamines binnen te krijgen en gezond te eten. Ga voor gemak, gezond en lekker: zo tover jij toch een heerlijk gerecht op tafel!

1. Ovenschotel

Een ovenschotel is heel makkelijk te bereiden en nog een heel fijn pluspunt: als het eenmaal in de oven staat hoef je er niet meer zo vaak naar om te kijken. Wanneer je iets in de pan maakt, moet je erbij blijven en opletten. Het voordeel van een ovengerecht is, dat je gewoon lekker kunt relaxen. Deze ovenschotel met brococoli en kip is super gezond en staat binnen no time op tafel!

  

2. Snelle pasta recepten

Pasta is zo'n gerecht wat heerlijk vult en (meestal) makkelijk te maken is. Zie bijvoorbeeld deze zeven pastagerechten die binnen 20 minuten klaar zijn. Ideaal toch, een lekkere Italiaanse specialiteit na een lange werkdag!

  

3. Rijst met kip gerecht

Rijst is snel, makkelijk en lekker. Je kunt variëren met allerlei verschillende soorten recepten. Van rijst met kip en bloemkoolcurry tot Indische rijst met boontjes. Het staat in een handomdraai op tafel en je hebt een goed vullende maaltijd die je energie weer aanvult na een drukke dag.

  

4. Wraps

Wraps zijn de oplossing als je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar toch een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Je kunt allerlei verschillende ingrediënten erin doen, zoals gehakt, kip, paprika, tomaat en courgette. Er bestaan zelfs groentewraps, zoals wrap van wortel of rode bieten. Heel erg lekker en het belangrijkste: makkelijk en gezond!

  

5. Zalm met groentes

De zalm breng je op smaak met sojasaus, ketjap manis en honing. Verdeel nog een bosuitje over de zalm heen en je schuift hem zo in de oven! Zalm zit boordevol vitamines en Omega3. Wok er nog wat groentes bij en je gerecht is klaar om van te genieten.

  

6.  Italiaanse salade

Heb je zin in een frisse salade en die niet al te zwaar is? Ga dan voor deze Italiaanse salade met perzik, burrata en tomaten. Je kunt er nog wat bruin brood bij eten, maar eigenlijk is alleen de salade al erg voedend. Het enige wat je hoeft te doen is de groentes snijden en een dressing te maken. Super easy!