Met behulp van deze lifehack droogt je natte was dubbel zo snel

Life Hacks door Maj

Kleine wasjes, grote wasjes: het blijft een klusje die je het liefst zo lang mogelijk uitstelt. En als die was eenmaal gedaan is komt het volgende obstakel, namelijk het drogen. Als je geen haast hebt is dit niet zo'n probleem, maar als je de volgende dag je favoriete jeans weer aan wilt komt een handig trucje wel van pas. Wij delen het geheim om je was dubbel zo snel te laten drogen.

Dé tip om je was dubbel zo snel te laten drogen

Wassen en drogen kosten beiden vrij veel tijd. Je moet alles sorteren, verschillende wasjes draaien en vervolgens de was drogen en opvouwen. Hier is geen wondermiddel voor en dit zul je ook zeker zelf blijven moeten doen, maar om tijd te besparen kun je wel de was sneller laten drogen. Super handig dus als je toch nog dat ene jurkje aan wilt naar je etentje vanavond. Nu ben je vast nieuwsgierig geworden naar de ultieme tip en dat begrijpen wij. Moelijk is die zeker niet, het enige wat je hoeft te doen is een droge handdoek of theedoek toe te voegen aan je natte was in de droger. Yup, that's it! Je was zal twee keer zo snel drogen door dit kleine trucje.

Hoe werkt het?

Hoe het werkt? De droge doek absorbeert het vocht uit de natte was, hierdoor hoeft de droger minder werk te verrichten en is je was een stuk sneller droog. Daarnaast scheelt het ook veel energie om de droger wat minder lang te laten lopen. Ideaal dus!

Nog een handige wastip

Dus, nu weet je hoe je de was sneller kunt laten drogen. Maar we hebben nog een tip die je kunt gebruiken tijdens het wassen. Je herkent het vast wel. Je hebt een wasje gedraaid, alleen de frisse geur blijft niet in je was hangen. Te weinig wasmiddel of wasverzwachter gebruikt? Nee hoor, het is dan beter om de wasverzachter te laten staan en gesitilleerde witte azijn te gebruiken. Je gebruikt dit gewoon als wasverzachter, dus je doet hem ook in hetzelfde vakje. Hierna zal je was dus altijd heerlijk ruiken als je de wasmachine uitruimt. Naast dat je kleding voortaan altijd heerlijk fris ruikt, is het ook heel erg goed voor je wasmachine. Witte azijn desinfecteert namelijk en zo voorkom je vieze geurtjes in je trommel. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je kleding statisch wordt. Dubbel zo handig dus!