Zo houd je je kinderen bezig terwijl je thuiswerkt

Lifestyle door Kyra

Thuiswerken is in de coronatijd veel populairder geworden dan dat het daarvoor was. Veel kantoren wisselen de dagen af met thuis en op locatie werken. Je hebt de mogelijkheid om je kind elke dag naar de opvang te brengen. Ze zelf bezig houden, terwijl jij werkt, is ook een optie. Nu is het wel belangrijk dat je kijkt wat je welke dag te doen hebt. Heb je een volle, drukke dag, met veel meetings? Kies dan of voor langere activiteiten, of breng ze alsnog weg. Het moet er immers niet voor zorgen dat jij gaat achterlopen op je werk. Hier wat ideeën om je kinderen bezig te houden!

Ideeën om je kinderen bezig te houden terwijl jij thuiswerkt

Speurtocht

Deze activiteit is een goed idee als je jouw kind voor langere tijd bezig wil houden. Plan de dag van tevoren al de speurtocht en maak het klaar in je huis als je er tijd voor hebt. Deze speurtocht is gemakkelijk te doen in eigen huis. Laat je kind van boven naar beneden, van links naar rechts door het huis speuren. Nog leuker is om het in thema te doen. Kies bijvoorbeeld een thema dat jouw kind leuk vindt. Een prinsessen thema, dino’s, alles wat hun hartje begeert. Maak de hints en vragen op basis van de leeftijd en het niveau van je kind. Je wil namelijk niet dat de speurtocht te moeilijk of te makkelijk is.

Toneelstuk

Ook toneelstukjes zijn tijdrovend en leuk. Geef je kind de taak om zelf een toneelstuk te bedenken, met liedjes en al. Laat hen weten dat ze aan het einde van de dag het toneelstuk voor mogen dragen. Veel kinderen hebben een rijke fantasie, die ze op school minder goed een plekje geven. Door je kind helemaal zelf een toneelstuk te laten bedenken, vloeit de creativiteit eruit en ontstaan de meest geweldige toneelstukjes. Koop wel van tevoren genoeg attributen en kostuums, om het verhaal nog meer te laten leven en de fantasie niet te beperken.

Knutselen

Knutselen is ook een activiteit waar veel kinderen hun creativiteit in kwijt kunnen. Het is mogelijk om van tevoren een idee of opdracht aan jouw kind te geven, maar ze vrij laten in het creëren van eigen kunstwerken is ook geen slecht idee. Pak de verf en stiften er maar bij. Haal de lijm en het gekleurde papier uit de kast en laat de fantasie zijn gang gaan. Tegenwoordig zijn er ook veel docenten die een ander creatief idee hebben, Zo geven ze de leerlingen een begin van een tekening, zoals het dak van een huis. De opdracht is dan om iets anders dan een huis te tekenen. Je staat versteld van de tekeningen waar sommige kinderen mee komen.

Cupcakes versieren

Maak cupcakes van tevoren, of koop kant-en-klare cupcakes van de supermarkt. Haal versiering in huis, zoals fondant, parels, hagelslag en noem het maar op. Geef je kind een lijstje met mensen voor wie de cakejes zijn, zodat ze ook nog eens elk cakeje anders versieren. Het is nog leuker als je aan het einde van de dag de cupcakes ook langs brengt bij de mensen. Zo voelt je kind ook voldoening voor al het werk dat ze hebben gedaan.

Speelgoed voor de zintuigen

Speelgoed dat elk zintuig prikkelt, doet het vaak ook goed bij kinderen. Kijk maar eens naar hoe populair slime wel niet is onder de jeugd. Het prikken, uit elkaar trekken en bij elkaar knijpen houdt de meeste kinderen aardig zoet. Ook met producten zoals fidget spinners en fidget cubes zijn kinderen uren bezig. Voor concentratie zijn deze producten overigens een goed hulpmiddel. De handen zijn bezig en het brein kan zich focussen op de taken die gedaan op het lijstje staan.

Lees ook: Altijd wat leuks te doen dankzij deze 30 leuke spelletjes voor binnen en buiten