Zo krijg je meer energie als je slecht geslapen hebt

Lifestyle door Maj

Heb je vannacht slecht geslapen en lag je maar te draaien in bed? Dan ben je vast niet boordevol energie wakker geworden. Vervelend als je wel een productieve dag hebt en daarom delen wij onze vijf beste tips om meer energie te krijgen als je slecht geslapen hebt!

1. Start je dag goed

Start je dag goed door met dé perfecte morning routine op te staan. Hierdoor begin je de dag goed met veel energie. Maak je bed op, neem tijd voor een (heerlijk) ontbijt en start de dag vrolijk. Bedenk ook voor jezelf waar je deze dag naaruit kijkt. Hierdoor start je de dag veel positiever. Dit kan bijvoorbeeld je lunch zijn, het kijken van je favoriete serie in de avond of een leuke werkafspraak.

2. Bewegen en frisse lucht

Probeer de ochtend te starten met een kleine wandeling of een paar stretch oefeningen. Kun je met de fiets naar werk? Doe dit dan zeker! Het daglicht zorgt ervoor dat je actiever wordt. Mocht je hier nou echt geen tijd voor hebben, is het toch wel heel fijn om in de middag een kleine wandeling te maken. Frisse lucht is namelijk ook heel belangrijk om jezelf weer fit te voelen.

3. Gezonde voeding 

Je lichaam heeft meer aan vitamines en gezonde voeding, dan aan snoepgoed en fast food. Je krijgt namelijk veel energie uit gezonde voeding. Van te veel eten of van veel suikers krijg je alleer maar een dip, probeer dus vooral goed en gezond te eten.

4. Stel doelen voor vandaag

Je bent niet mega hoog in je energie, dus probeer realtische doelen te stellen. Wat moet er vandaag echt gebeuren en wat kan ook nog morgen? Maak een realistisch plan en schrap een aantal te ingewikkelde taken. De kans is namelijk groot dat deze taken niet helemaal goed worden uitgevoerd, doordat je een beetje wazig kan zijn en niet goed kunt nadenken door de vermoeidheid. Plan de 'praktische' taken bijvoorbeeld vandaag in en de 'denk' taken een andere dag.

5. Vermijd te veel cafeïne

Na weinig slaap heb je hoogstwaarschijnlijk de behoefte om naar koffie of energy drankjes te grijpen. Dit is juist alles wat je niet moet doen. Tenminste, niet de gehele dag door. In de ochtend kan het best fijn zijn om even een cafeïne boost te krijgen, maar na twee kopjes koffie krijg je juist een dip, doordat de cafeïne dan uitwerkt. Toch maar aan de water (stay hydrated)!