Zelf maken: sfeervolle buitenlampjes voor jouw zomerterras

Hobby door Katja

Ook aankomend weekend wordt het, als we de voorspellingen mogen geloven, weer genieten van een heerlijk warm zomerweekend. En dus zitten we, misschien wel voor de laatste keer dit jaar, nog tot laat buiten. Wat is er dan gezelliger dan een leuk en sfeervol verlicht terras? Bijvoorbeeld met deze guirlande van verlichte papieren bekertjes. Je maakt hem eenvoudig zelf, het is niet moeilijk en het kost je niet meer dan een kwartiertje. Leuk om in een struik of boom langs het terras te hangen en van het weekend tot laat van de zwoele zomeravond te genieten!

Dit leuke doe-het-zelf project biedt zóveel mogelijkheden! Gebruik de slinger op het terras, in zachte kleurtjes voor een bruiloft, in de kinderkamer.... Of zelfs - ja, het is nog ver weg - in de kerstboom. Volg de prachtige stap-voor-stap foto's, die gemaakt zijn door Jenna McKenzie.

 

guirlande van kerstlampjes

 

Wat heb je nodig:

- papieren bekertjes (plastic bekertjes kan ook, maar werkt iets moeilijker)

- schaar, potlood en een hobbiemes (een aardappelschilmesje is ook prima)

- mooi papier (bijvoorbeeld scrapbook-papier, behang, kaftpapier, cadeaupapier)

- dubbelzijdig plakband

- een slinger witte kerstlichtjes (liefst met LED-lichtjes, die worden niet warm en zijn daardoor minder brandgevaarlijk)

 

Neem een bekertje en knip hem voorzichtig open. Knip de bodem eraf, zodat je een malletje overhoudt voor de beplakking van de zijkant. Leg de mal op de achterzijde van het papier en trek met een potlood een lijn langs de omtrek.  Teken zoveel exemplaren als je lampjes hebt aan de slinger kerstlichtjes. Knip de papieren vormen uit.

 

guirlande van kerstlampjes

 

Plak het uiteinde van de papieren vorm met dubbelzijdig plakband op de zijkant van het bekertje. Doe plakband op de andere zijde van de papieren vorm, draai de vorm voorzichtig om het bekertje en druk hem vast. Als je papieren bekertjes hebt die een verdikte rand hebben, is het mooi om de papieren vorm precies tegen die rand aan te laten lopen. Je kunt de papieren vorm ook iets groter maken dan de beker, en de rand met het overtollige papier tezamen wegknippen.

 

guirlande van kerstlampjes

 

En zo komen ze er dan uit te zien.

 

guirlande van kerstlampjes

 

Teken met een potlood een 'X' op het midden van de bodem van de bekertjes.  Snijd deze 'X' vervolgens in 2 snelle halen met het hobbiemes in. Doe dit met alle bekertjes. Neem vervolgens de slinger kerstlichtjes en druk ieder lampje voorzichtig door het midden van de twee snijlijnen van de 'X'.

 

guirlande van kerstlampjes

 

En dit is het resultaat!

 

guirlande van kerstlampjes

 

guirlande van kerstlampjes

 

Vind je de kleurtjes in deze stap-voor-stap instructie te zoet, dan kun je natuurlijk papier gebruiken met een andere print of van een andere kleur. Je kunt ook plakletters op de bekertjes plakken (en er een 'GEFELICITEERD'-slinger van maken), of er met een punaise gaatjes in prikken (dan lijkt ieder bekertje wel een sterrenregen, omdat het licht door de gaatjes naar buiten komt).

Ofwel: alles is mogelijk! Hier nog wat foto's ter inspiratie:

 

guirlande van kerstlampjes

 

guirlande van kerstlampjes

 

guirlande van kerstlampjes

 

Wij genieten van het weekend van een sfeervol verlicht terras, jij ook?