De leukste combinaties tussen tuinieren en knutselen

Hobby door Michelle

Tuinieren is voor veel mensen een ontspannende hobby. Daarnaast is het een leuke manier om je tuin er leuker uit te laten zien doormiddel van planten, bloemen of kruiden. Maar standaard plantenpotten en een moestuin is leuk, maar er zijn onwijs veel andere manieren van tuinieren. Wij laten je een aantal opties zien waarmee jij je tuin er leuker uit laat zien!

Verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren is ideaal voor als je een kleine tuin hebt maar alsnog leuke planten in je tuin wilt. Zo kun je bijvoorbeeld aan een muur of aan een schutting plantenpotten hangen of je kunt zelf een leuk tuin accessoire maken van een pallet. Hang er je favoriete planten, bloemen of kruiden in. Superleuk! 

Creatief tuinieren

Creatief met boomstammen

Voor creatieve mensen is dit een onwijs leuk project om in het voorjaar mee aan de slag te gaan. Het kost wellicht wat moeite en tijd, maar dan heb je wel een ontzettend leuk en mooi plekje waar je heerlijk kunt tuinieren.

Creatief tuinieren

Flessen recyclen 

Door spullen te recyclen help je niet alleen het milieu een handje mee, je hebt hierdoor leuke spullen waarmee je zelf decoraties mee kan maken. Van plastic flessen kun je gemakkelijk leuke tuindecoraties maken waar je bloemen of planten in kan doen. Hang ze op bij een zonnig plekje en je tuin is helemaal klaar voor de lente.

Creatief tuinieren

Wagenwiel decoratie

Door een wagenwiel te gebruiken bij het tuinieren kan je allerlei verschillende soorten bloemen of planten van elkaar scheiden. Hierdoor kan je bijvoorbeeld verschillende kleuren bij elkaar zetten of een moestuin maken met verschillende voedsel plantjes.

Creatief tuinieren

Autobanden recyclen

Naar originele plantenbakken hoef je niet langer te zoeken, met autobanden kun je namelijk heel veel kanten op. Zo kun je ze in je tuin ophangen en er bijvoorbeeld leuke hangplanten in doen. Ook kun je ze gewoon op de grond zetten en ze als plantenbak of bloempot gebruiken voor je favoriete plant.

Creatief tuinieren

Decoratie van pallets

Door vier pallets aan elkaar vast te maken maak je zelf dit superleuke tuin meubel voor planten en bloemen. Dit wil je toch meteen in je achtertuin hebben?

Creatief tuinieren

Favoriete items van Welke: