Ga je bijna op vakantie? Zo bereid je jezelf voor

Lifestyle door Maj

Yes, het is bijna zo ver: je gaat op vakantie! Toch komen er nog best wat (leuke) voorbereidingen bij kijken, waar je ook veel voorpret uit kan halen. Dus je kan maar beter zo snel mogelijk beginnen, want voor je het weet lig je alweer op het strand. Wij geven je een aantal handige tips mee!

1. Op onderzoek uitgaan

Om je goed voor te bereiden kan je vast op onderzoek uitgaan naar je vakantieplek. Zo kun je vast leuke restaurantjes, bezienswaardigheden en mooie stranden opzoeken. Als je op vakantie bent hoef je dan niet meer na te denken en kun je gewoon dit lijstje afgaan. Ook nog eens super leuk om te doen en alvast een beetje voorpret te beleven!

2. Beauty behandeling

Zon, zee, chloor, strand; niet de beste factoren voor je haar en huid. Daarom is het goed om je huid en haar te preppen voordat je op vakantie gaat. Scrub je huid wekelijks en verwen je gezicht met een hydraterend maskertje. Breng ook wat extra verzorging aan in je haar, zoals een haarmasker of een fijne haarolie. Verder natuurlijk niet vergeten om je voetjes even summer proof te maken; nagellakje op je teennagels, voeten even scrubben en insmeren met een body lotion. Als kers op de taart kan je ook nog je wenkbrauwen verven, zodat je lekker make-up loos over het strand kan paraderen.

3. Koffer inpakken

Een heel belangrijk onderdeel van de vakantie; je koffer inpakken. Maak vooraf een lijstje met dingen die je echt niet mag vergeten; zoals je bikini, ondergoed, strandhanddoek enzovoort. Zo kun je rustig je koffer inpakken zonder stress. Nog een tip: maak foto's van je outfits, zodat je precies weet wat je mee hebt in je koffer en je vanuit die foto's kan kiezen wat je aantrekt.

4. Gezond eten

Op vakantie ga je natuurlijk lekker veel uiteten, wat niet altijd even gezond voor je lichaam is. Dus soms kan het best fijn zijn om de dagen voordat je weggaat veel vitamines binnen te krijgen. Veel fruit, vezels en groentes kunnen je lichaam dan net even wat meer energie geven. En vergeet niet genoeg water te drinken, ook op vakantie!

5. Voorbereiden op de vlucht

Bereid je voor op de vlucht door vast een vliegoutfit klaar te leggen, je vliegtas in te pakken en alle papieren te verzamelen. Je kunt net als bij je koffer een checklist maken met wat je allemaal mee moet nemen, zodat je niks vergeet en meer rust krijgt in je hoofd.