Zon, zee, chloor: zo verzorg je jouw haar op vakantie

Beauty & Mode door Maj

De zomer staat weer voor de deur en we hebben allemaal weer zin om op vakantie te gaan of gewoon lekker in eigen land in het zwembad te duiken. Toch zit hier altijd één nadeel aan; je haar wordt heel droog door zon, zee en chloor. Geen paniek, want wij hebben een aantal hele goede tips om jouw haar te verzorgen op vakantie en het te laten stralen!

1. Spoel je haar voor en na zwemmen met schoon water

Zorg eerst ervoor dat je voordat je het water induikt je haar afspoelt met kraanwater. Doordat er al schoon water in je haar zit, kan het zout en chloor minder goed in je haar binnen dringen. Na het zwemmen is het ook goed om je haar een wasbeurt te geven en goed uit te spoelen. In sommige landen zit er ook chloor in het kraanwater, maar nooit zoveel als in een zwembad!

2. Zorg voor minder blootstelling van je haar aan het water en de zon

Probeer blootstelling van je haar aan het water te verminderen om je haar te beschermen tegen zout en chloor. Je kan tijdens het zwemmen een knotje dragen of je hoofd verkoelen onder de douche in plaats van in het water. Verder kan je voordat je gaat zwemmen conditioner in je haar aanbrengen, deze sluiten de haarschubben. Zo kan zout en chloor minder goed je haar intrekken. Om je haar te beschermen tegen de zon kan je een hoedje of pet dragen en zoveel mogelijk in de schaduw liggen.

3. Gezond eten en drinken

Via voedsel kun je de meeste vitaminen, mineralen en eiwitten binnenkrijgen. Belangrijk dus om je haar ook van binnenuit te verzorgen. Drink ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag, eet zuivelproducten voor proteïnen en eet veel vitaminen. Dus toch maar even een stukje fruit eten, ook op vakantie!

4. Gebruik verzorgende haarproducten

Natuurlijk niet te vergeten, goede haarproducten gebruiken. Verzorg je haar met speciale shampoos, conditioner, haarolie, haarmaskers en leave-in spray voor in de zomer. Er zijn speciale producten die je preventief voor het zonnen gebruikt en producten die je na het zonnen gebruikt voor de verzorging. Vergeet ook niet om een product te gebruiken met een UV-filter, zodat je haar beschermd wordt tegen UV-straling.