Deze zomer op reis? Zo maak je een reisdagboek

Lifestyle door Maj

Leg je mooiste herinneringen vast door een reisdagboek bij te houden. Zo kijk je later altijd terug op de mooie momenten en kun je jouw vakantie ervaringen ook delen met anderen. Wil jij ook al je reis highlights in je zelfgemaakte reisdagboek vastleggen? Wij geven vast wat handige en leuke tips mee!

1. Fysiek of online reisdagboek

Er zijn twee soorten reisdagboeken; fysiek en online. De old school variant op papier werkt zeker voor ontspanning. Lekker vanaf je luie stoelen de dag van je afschrijven. Eigenlijk zou je het bijna een soort mindfulness kunnen noemen, waarbij je even stilstaat bij wat je allemaal voor moois hebt meegemaakt. Een online dagboek heeft weer als voordeel dat je deze overal bij je hebt, dus als je op het strand ligt en graag een stukje wilt schrijven kan dit online. Ook kun je het dagboek makkelijker delen met bijvoorbeeld je reisgenoot. Alles heeft zo zijn voordelen, het is maar net wat jouw voorkeur krijgt!

2. Voorpret

Heb je de reis al geboekt? Dan is voorpret natuurlijk perfect om in de stemming te komen. Je kunt dan in je reisdagboek vast leuke routes uitstippelen, mooie bezienswaardigheden opschrijven en restaurants boeken. Grappig om nadertijd dan bij te houden hoe alles was en welke restaurants echt de moeite waard waren. Ook kun je een vakantie checklist maken, zodat je precies weet wat je allemaal mee moet nemen in je koffer. Ideaal om later nog een keer terug te kijken!

3. Startpunt

Als de tijd is aangebroken dat je op vakantie gaat, kan je gaan beginnen met je dagboek. Schrijf telkens rond een tijdstip dat je uitkomt, bijvoorbeeld voordat je naar bed gaat. Even je hoofd leegmaken en nagenieten van de leuke dag. Natuurlijk hoeft het geen enorm boekwerk te zijn, maar gewoon een leuke herinnering!

4. Verzamelen

Vergeet niet om tijdens de reis alles te verzamelen, zoals tickets, kaartjes, polaroids of folders. Deze kun je in je reisdagboek opnemen, zodat je ook wat tastbaars hebt. Natuurlijk kun je aan het eind van de reis ook nog dierbare foto's toevoegen.

5. Handige apps

Dan zijn er ook nog een aantal handige apps die je kunt gebruiken. Polarsteps bijvoorbeeld is een app waarmee je via de gps van je telefoon gevolgd kunt worden door familie en vrienden. Je kunt dan foto's en video's toevoegen op de plekken waar je bent geweest, zodat je jouw ervaring kunt delen met je geliefden. Verder is Journey ook een fijne app, waarin je eigenlijk al je reisdagboek kunt bijhouden. De app trackt je gps, waardoor je kunt zien waar je allemaal bent geweest en je kunt iedere dag een verslag schrijven met foto's. Ideaal!