Inspiratie voor jouw volgende vriendinnenweekend

Lifestyle door Lien

Er bestaat niks leukers dan een vriendinnenweekend. Op zoek naar wat inspiratie? Hieronder kun je allerlei ideeën op doen voor jullie volgende tripje: van overnachten in een bungalowhuisje tot een uitstapje naar een spa. Laat de gezelligheid maar beginnen!

De bestemming

De eerste beslissing: waar gaan jullie naartoe? Je zou ervoor kunnen kiezen om in Nederland te blijven of naar het buitenland te gaan. Dat hangt natuurlijk van allerlei factoren af. Het ligt er onder andere aan wat jullie graag willen doen en hoeveel jullie eraan willen uitgeven.

Mochten jullie wel wat te besteden hebben, dan is het extra bijzonder om tijdens jullie vriendinnenweekend herinneringen te maken in het buitenland. Het allerleukste is natuurlijk om een plaatsje te bezoeken waar jullie allemaal nog nooit zijn geweest. Gelukkig kan een weekend in Nederland ook ontspannend zijn. Er bestaan talloze opties voor een overnachtig in eigen land, zoals kamperen op een chic glampingpark, een knus huisje huren op een bungalowterrein of overnachten in een hotel. Overigens hoeft het helemaal geen tripje te zijn, want met z’n allen bij één van je vriendinnen thuis logeren telt net zo goed voor een volwaardig weekendje vol gezelligheid.

Kortom: de mogelijkheden voor een vriendinnenweekend zijn eindeloos. Het kan handig zijn om te beginnen met deze beslissing. Weet jij het al? Dan kunnen we doorgaan naar het leukste onderdeel van een weekendje weg plannen: de activiteit(en) bedenken!

Ideeën voor een vriendinnenweekend

Je vriendinnen en jij vermaken je natuurlijk altijd wel, maar voor zo’n speciaal weekendje kan het leuk zijn om eens iets totaal anders te gaan doen. Er bestaat genoeg keuze uit activiteiten die jullie kunnen ondernemen. Lees de ideeën hieronder om wat inspiratie op te doen!

Je tripje helemaal ontspannen en zen invullen? Dan is naar de spa gaan zonder twijfel de perfecte optie. Ideaal voor als je het nodig hebt om even bij te komen van een drukke week. Telefoon uit en tijd voor goede gesprekken in de sauna, het zwembad en stoombad. Om het helemaal af te maken boek je ook nog een beautybehandeling, compleet met nagels lakken, gezichtsmaskers en massages.

Of je nou een knus huisje huurt of allemaal bij één van je vriendinnen logeert: een gezellige sleepover kan in principe overal worden gehouden. Voorzie de avond van jullie favoriete hapjes en snacks. Je zou zo’n logeerpartijtje helemaal af kunnen maken met het zelf maken van cocktails en het houden van een filmmarathon. Deze activiteit is pure nostalgie voor high school friends.

Een ander idee is het houden van een games night. Sla genoeg spellen in huis en je bent de hele avond voorzien van gezelligheid – en misschien af en toe wat fanatisme om te winnen. Je kunt van tevoren de groepsapp inschakelen om iedereen even te vragen wat haar favoriete spel is om te spelen. Kies je voor 30 Seconds, een kaartspel of een combinatie van allerlei games? Het wordt hoe dan ook een avond voor in de boeken.

Laat dat vriendinnenweekend maar beginnen!

Ook interessant: manieren om meer tijd in je dag te ervaren