Manieren om meer tijd in je dag te ervaren

Lifestyle door Lien

We hebben het allemaal wel eens druk en zouden dan wel wat extra uurtjes op een dag willen hebben. Gelukkig hebben we veel invloed op hoe we onze tijd indelen. Door dit op een efficiënte manier te doen houd je meer ruimte over voor andere zaken en besteed je je dag nuttiger.

Meer tijd in je dag

We zijn in staat om van alles tegelijk te doen en taken in een hoog tempo achter elkaar door op te pakken. Je streept allerlei to do’s van je lijstje af, haalt de ene na de andere deadline en maken van onze dag één lang spitsuur. Eigenlijk is dit helemaal niet zo efficiënt. Op de lange termijn kan zoiets namelijk stress en een uitgeblust gevoel veroorzaken. Daarnaast zorgt die vermoeidheid ervoor dat je je tijd minder handig gaat benutten. Het goede nieuws: je kunt er iets aan doen, met als doel meer rust en ruimte ervaren. Een aantal kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken. Het vergt wat inspanning om gewoontes te veranderen, maar uiteindelijk is het die moeite meer dan waard. Hieronder lees je de tricks die je zou kunnen toepassen.

Telefoon uit

Zet je telefoon op stil tijdens momenten dat je je moet concentreren. Zo kun je datgene waar je je mee bezig houdt sneller volbrengen. Dus, leg die telefoon opzij en vergeet ook vooral niet om de meldingen uit te zetten. Je zou je telefoon ook in z’n geheel even kunnen uitschakelen. Dit herinnert je eraan dat wanneer je ‘m toch oppakt, je dit beter niet kunt doen voordat je eerst wat andere dingen hebt afgerond. Laat die focus maar komen.

Eten invriezen

Koken kost nou eenmaal veel tijd, dus het kan handig zijn om hier een efficiënt trucje in te gebruiken. Vries het eten in en kook meer dan je die dag gaat eten, zodat je het op een ander moment uit de vriezer kan pakken. En of course: af en toe eten bestellen scheelt ook behoorlijk wat tijd, alhoewel dit op de lange termijn niet de goedkoopste optie is.

’s Avonds voorbereiden

Zet in de avond je eten voor de volgende dag klaar, leg de kleding die je die dag wilt dragen alvast voor jezelf neer en doe andere dingen die je in de ochtend kunt vermijden. Zo kun je in de ochtend een momentje voor jezelf hebben en ’s ochtends fris en rustig opstarten, zonder haast.

To do’s tijdens wachten

Je hebt altijd wel van die kortere, kleine to do’s op een dag, zoals dat ene mailtje beantwoorden, belangrijke informatie lezen of iets betalen. Zoiets zou je nou op het moment kunnen doen dat je ergens op aan het wachten bent. Misschien reis je met het openbaar vervoer of. Voor en tijdens je reis kun je je tijd goed benutten door weer wat to do’s van je lijstje af te strepen.

Welk trucje ga jij als eerst uitproberen?

Ook interessant: 5 manieren om een kurk uit een fles wijn te halen