10 tekenen die laten zien dat je kat van je houdt

Lifestyle door Zora

Net zoals een hond ons gewoonlijk zijn euforie laat zien als hij ons ziet, heeft de kat een andere manier om ons zijn liefde te tonen.  Het feit dat hij ons niet aan de deur van het huis ontvangt of zich niet de hele tijd laat aaien, heeft er niets mee te maken dat hij niet van ons houdt! Ontdek de 10 manieren waarop jouw kat zijn of haar liefde toont.

1. Jouw kat laat zijn of haar liefde zien door te kneden

Kittens kneden de borsten van de moeder om de stroom van melk te bevorderen. Wanneer ze dit bij jouw doen wanneer ze groot zijn, betekent dit dat ze van je houden en dat ze gelukkig zijn!

2. Jouw kat laat zijn of haar liefde zien door te spinnen

Een van de meest bekende manieren waarop een kat liefde laat zien is door te spinnen. Het rustgevende gespin is ook nog eens goed voor onze gezondheid.

3. Jouw kat kaat zijn of haar liefde zien door te likken

Niet alleen honden zijn fanatieke likkers, ook katten kunnen je liefdevol likken. Jouw kat likt je om je te verzorgen en te laten zien dat hij of zij van je houdt.

4. Jouw kat laat zijn of haar liefde zien door je te bijten

We hebben het niet over wanneer jouw kat hard bijt, maar wanneer jouw huisdier het zachtjes doet betekent dit dat hij of zij gek op je is.

5. Jouw kat laat zijn of haar liefde zien door langzaam te knipperen

Wanneer jouw kat je aanstaart en langzaam knippert, geeft jouw viervoeter je een 'kus met de ogen'.

6. Jouw kat laat zijn of haar liefde zien door tegen je aan te wrijven

Wrijft jouw kat zich regelmatig tegen je aan? Dit doen ze om territorium af te bakenen en te laten weten dat jij onderdeel bent van zijn of haar familie!

7. Jouw kat laat zijn of haar liefde zien door de staart omhoog te doen

Staat de staart van jouw kat omhoog met een lichte buiging aan de bovenkant? Jouw viervoeter wil je op deze manier laten weten dat hij of zij rustig en comfortabel is en van je houdt.

8. Jouw kat laat zijn of haar liefde zien door de buik te laten zien

Katten laten niet hun buik aan iedereen zien want het is namelijk een delicaat deel van hun lichaam. Alleen als ze zich beschermd voelen en ons vertrouwen!

9. Jouw kat laat zijn of haar liefde zien door een cadeautje te brengen

Heb je een dood dier gevonden in huis? Dit is een waarschijnlijk een cadeautje van jouw kat! Het zit in hun instinct om te jagen en ze willen hun eten net jouw delen om jou te laten weten dat ze van je houden.

10. Jouw kat laat zijn of haar liefde zien door met je te slapen

Slaapt jouw kat altijd naast jou? Dit doen ze omdat ze het comfortabel vinden en lekker warm, maar ook dat ze je 100% vertrouwen.