8 x goede voornemens voor 2023 (die makkelijk vol te houden zijn)

Lifestyle door Zora

Het jaar 2023 is aangebroken: nieuwe ronde, nieuwe kansen! Wil jij dit jaar jouw goede voornemens wel volhouden? Wij hebben een lijstje gemaakt met voornemens die iets makkelijker haalbaar zijn!

1. Me time

Denk in 2023 eens wat vaker aan jezelf. Een beetje egoïstisch zijn is helemaal niet erg: je moet eerst voor jezelf zorgen voordat je het voor een ander kan doen. Neem je voor om in het nieuwe jaar vaker nee te zeggen en om tijd in te plannen voor jezelf. 

2. Vaker naar buiten

Vooral in de wintermaanden blijven we het liefst zoveel mogelijk binnen, maar een beetje frisse lucht doet ons goed. Houd jezelf voor om even naar buiten te gaan zodra jij een zonnestraaltje ziet. De warmte in je gezicht zal je een positieve boost geven!

3. Iets laten groeien

Heb je afgelopen jaar veel last gehad van stress? Laat dan iets groeien! Het verzorgen van planten en bloemen helpen jou om te ontspannen. Daarnaast krijg jij positieve energie van het feit dat jij iets verzorgt en laat groeien tot een prachtige plant of bloem.

4. Nieuw recept uitproberen

Kook jij standaard hetzelfde elke week? Probeer in 2023 nieuwe recepten uit. Op welke.nl vind jij genoeg inspiratie om je een handje op weg te helpen.

5. Leer een nieuwe hobby

Wij raden aan om dit jaar iets nieuws te leren, het is goed voor jouw hersenen en het draagt bij aan jouw levensgeluk. Geen idee wat? Breien is de laatste tijd super populair aan het worden en wij helpen je met een aantal superhandige tips voor de beginnende breier!

7. Opruimen

Neem je dit jaar voor om meer op te ruimen. Het is een cliché, maar waar: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij schreven een artikel over 10 voorwerpen in de keuken die jij vandaag nog weg moet gooien.

8. Gebruik meer cash

Is het jouw doel om minder uit te geven dit jaar? Probeer dan jouw pasjes thuis te laten en alleen maar te betalen met cash. Je bent veel bewuster wat je uitgeeft en je geeft jezelf gelijk een limiet.