De leukste kerstdecoratie om zelf te maken

Hobby door Chloe

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, maar de tuincentra en andere winkels hangen alweer vol met kerstversiering. Helaas hangt daar vaak ook een aardig prijskaartje aan. Wil je toch leuke kerstversiering, maar heb je geen groot budget? Probeer dan eens wat kerstdecoratie zelf te maken. De volgende ideeën zijn namelijk hartstikke leuk en simpel te maken.

Mini kerstboompjes

Ben jij gek op kleine decoratiestukken? Dan zijn deze minikerstboompjes helemaal wat voor jou. Het enige dat je hoeft te doen is wat dennenappels groen verven en een kurk eronder te plakken. Super easy en helemaal leuk. En naast dat je ze gewoon kan neerzetten in huis, kan je ze natuurlijk ook in een fles stoppen.

Kartonnen kerststerren

Makkelijker dan dit gaat het niet worden. Deze kerststerren zijn zo simpel te maken dat iedereen dit wel kan. Knip twee sterren uit een stuk karton en maak in iedere ster een knip. Zo schuif je ze makkelijk aan elkaar. Even goud spuiten, ophangen aan een touwtje en je kan er ontzettend leuk je huis mee versieren.

Kartonnen kerstdorp

Nog zoiets leuks dat je kan maken van karton is een kerstdorp. De kerstdorpen in de tuincentra zijn prachtig, maar voor een echt dorp ben je al snel honderden euro’s verder. Deze budget optie is daarom een goed alternatief.

Homemade kerstballen

Ben je op zoek naar originele kerstballen? Dan zijn deze echt perfect. Koop wat glazen kleurloze ballen en vul ze met dennentakken of andere bladeren. Natuurlijk kan je zelf kiezen wat je erin doet. Dat maakt deze DIY dan ook zo ontzettend leuk.

Dennenpotje

Als er iets is dat niet mag ontbreken tijdens de kerstdagen dan zijn het wel dennentakken. Nou heb je waarschijnlijk al een kerstboom staan, maar je kan dit ook doortrekken in de rest van het huis. Dit leuke kerstpotje dennenpotje staat bijvoorbeeld hartstikke leuk op tafel.

Eigen kersthangers

Heb jij nog een oude doos Scrabble liggen waar nooit wat mee gedaan wordt? Maak er dan leuke kersthangers van. Je kan de leukste woorden en zinnen maken met de blokjes. Het enige dat je nodig hebt is een kort lintje en wat lijm.

Kerst lantaarn

Ook deze heb je vast wel eens in de winkel zien staan. De lantaarns met sneeuw en leuke decoratieve bomen erin. Hartstikke leuk, tot je de prijs ervan ziet. En dat terwijl dit zo gemakkelijk zelf te maken is. Koop wat voordelige attributen, nepsneeuw en stop dit in een lantaarn die je al hebt.