Dit zijn de 10 leukste herfstuitjes in Nederland

Lifestyle door Mozhda

Herfst, fall of otoño. Hoe je het ook wil noemen: het is weer de tijd van het jaar. We weten dat jij niet thuis kan blijven zitten en daarom helpen we je een handje. Van paintballen in Almere en schaatsen in Utrecht tot aan een herfstwandeling op de Veluwe. Dit zijn de 10 leukste herfstuitjes voor jou en je vrienden.

1. Sherlocked Escape Room in Amsterdam

2. Shoppen in Westfield Mall in Leidschendam

3. Paintballen in Almere

4. LAWA ijssalon & café in Amsterdam

5. Walibi Fright Nights in Biddinghuizen

6. Jimmy Nelson's expositie in Amsterdam

7. Schaatsen in Utrecht

8. Herfstwandeling in Veluwe

9. Kerstmarkten

10. Amsterdam Light Festival

1. Sherlocked Escape Room in Amsterdam

Raadsels, mysterie en codes kraken is waar het in de escape rooms om draait. Niet vergeten te vermelden: deze escape room heeft verschillende awards gewonnen. Sherlocked heeft de 7e plek van de top 10 best escape rooms in the world behaald! In Sherlocked kun je kiezen uit twee rooms: The Architect en The Vault. De prijs verschilt per escape room en het aantal personen. De prijs ligt tussen €99,00 en €159,00. De openingstijden zijn maandag 14:00 tot 20:00 uur, dinsdag 16:00 tot 22:00 uur, woensdag 14:00 tot 20:00 uur en donderdag t/m zondag 10:00 tot 00:00 uur.

2. Shoppen in Westfield Mall in Leidschendam

Deze shopping mall ken je waarschijnlijk al. Met 125.800 vierkante meter is dit het grootste winkelcentrum van Nederland! Er zijn maar liefst 280 winkels te vinden in dit gi-gan-tische shopping centrum. Welke winkels je in de mall hebt, vind je hier. De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur en op zondag van 10:00 tot 18:00 uur.

@wtvrval Het was helemaal niet zo druk vandaag! Tipje 🤫 #westfieldmallofthenetherlands #westfield #shopping #fyp #voorjou #mall #winkelen ♬ original sound - boomerb_tv

3. Paintballen in Almere

Bij Gladiator Sports kun je veel leuke activiteiten doen zoals lasergamen, bijlgooien en boogschieten. Trek je stevigste schoenen alvast aan want paintballen in het bos gaat een groot avontuur worden! De prijzen verschillen per activiteit en per uur. Zo begint de prijs van 1 uur outdour paintballen vanaf €18,50. De openingstijden zijn woensdag t/m zondag van 10:00 tot 18:00 uur. Op maandag en dinsdag is Gladiator Sports gesloten.

4. LAWA ijssalon & café in Amsterdam

Wat dacht je van heerlijke wafels met verrukkelijke toppings, waar je zelf uit kunt kiezen? Of wil je na een dagje shoppen in Amsterdam liever genieten van wat roomijs? Of wat dacht je van delicious mojitos? Zoveel smaken, zoveel keuze. Yummy! LAWA is zeker een aanrader. De lekkerste wafels en ijssmaken van Amsterdam vind je hier. De openingstijden zijn van maandag t/m zondag van 10:00 tot 01:00 uur.

@nextvisits 📍Café LAWA, Amsterdam Nieuw West #amsterdamfood #foodspots #localfood ♬ Swim Deep - Yade Lauren & Cho & Kevin

5. Walibi Fright Nights in Biddinghuizen: 8, 9, 15, 16, 20 t/m 23 en 27 t/m 30 oktober 2022

Halloween komt eraan! Er is geen betere manier dan dit vieren met je vrienden op Walibi Fright Nights. Beleef de creepy sfeer terwijl je geniet van de attracties. Je kunt ook voor de griezelige extra’s kiezen, zoals de Haunted House Package, Camp of Curiosities, Wicked Woods en Dinner Experience. Er zijn verschillende tickets en prijzen. Ben je met een grotere groep, kies dan voor het Spooky Family Deal-ticket. Deze is geldig voor 4 personen en kost €24,75.

@thrillstastic Wanneer gaan jullie naar de Halloween Fright Nights?😱😱 #walibi #walibiholland #halloween #frightnights #halloweenfrightnights #frightnight #eng #walibifrightnights ♬ original sound - ThrillsTastic

6. Jimmy Nelson’s expositie in Amsterdam: 14 oktober t/m 13 november 2022

Ben je into fotografie? Dan is het museum Fabrique des Lumières jouw place to be. In “The Last Sentinels: Heroes, from near and far” wordt de fotografie van de Britse fotograaf Jimmy Nelson ter leven gebracht. De expositie bestaat uit zijn indrukwekkende foto’s van inheemse stammen. Daarnaast vertoont het museum Nelson’s foto’s, waarin de traditionele Nederlandse cultuur een rol speelt. De expositie is van maandag t/m zondag te bezoeken, van 15:00 tot 22:00 uur. Een ticket voor een volwassene kost €15,00. Een ticket voor een student kost €11,00. Als je een CJP/EYC pas of een I Amsterdam City Card hebt, kost een ticket €11,00.

@anouk.a @fabriquedeslumieres #jimmynelson #westergasfabriek #amsterdam ♬ Einaudi: Experience - Ludovico Einaudi & Daniel Hope & I Virtuosi Italiani

7. Schaatsen in Utrecht: 18 oktober t/m 4 december 2022

Het is weer tijd: het schaatsseizoen staat weer voor de deur. De Vechtsebanen is dé ultieme plek om te schaatsen. Het heeft zowel een binnen- als een buitenbaan! De binnenbaan is gedurende de hele winter geopend. Het is een ijshockeystadion van 30 bij 60 meter. De buitenbaan is maar liefst 400 meter. Hier schaatsen zowel beginnende als gevorderde schaatsers. Ook jij kunt hier met je vrienden schaatsen! Je kunt dus kiezen tussen een binnenbaan en buitenbaan. De tijden om te mogen schaatsen verschillen per dag. Een ticket kost €11,00. Een ticket voor studenten kost €8,10.

8. Herfstwandeling in Veluwe: 21, 23 en 28 oktober 2022

Ga met de gids van Staatsbosbeheer op stap in het Ugchelse herfstbos . Wees alert, want je gaat een stevige wandeling van een uur uitvoeren: in totaal ben je 3 uur onderweg. Hierom is de wandeling niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking. De wandeling vindt plaats op 21, 23 en 28 oktober van 15:30 tot 18:30 uur. Een kaartje kost €16,00. koffie, thee of limonade en een Ugchelse lekkernij zijn inbegrepen.

@shehikesalone Mijn eerste ochtendwandeling op de Veluwe sinds we verhuisd zijn. Het was stil en magisch en het licht was prachtig. Ik heb honderden foto’s en fimpjes gemaakt; ik kon het gewoon niet laten. Volg voor meer natuur en wandel content 🍂 • #wandelenindenatuur #boswandeling #ochtendwandeling #mistig #herfstinnederland #veluwe #veluwezoom #buitenisnooitverweg #wandelen #inhetbos #hikersoftiktok #wandelroute ♬ original sound - Bertie Newman

9. Kerstmarkten: 12 november t/m 26 december

Het bruist van de kerstmarkten en we krijgen er niet genoeg van! In veel steden in ons kikkerlandje en over de grens kun je talloze kerstmarkten vinden. Wil je alvast je kerstmarkt bucketlist maken? Check dan dit artikel voor de leukste kerstmarkten.

@reenu3579 Christmas magic ✨# Maastricht Netherlands# kerstmarkt✨ # voorjou# foryoupage# trading#fypシ ♬ The Christmas Song (Merry Christmas To You) - Nat King Cole Trio

10. Amsterdam Light Festival: 1 december 2022 t/m 22 januari 2023

Verschillende delen van Amsterdam zijn versierd met prachtige lichtkunstwerken! Beleef de sfeer door te lopen of in een bootje te stappen.

Bij het lopen kun je kiezen tussen een wandelkaart en een privérondleiding. Bij de wandelkaart krijg je een digitale kaart op je smartphone die je langs alle lichtkunstwerken van dit jaar leidt. Het ticket kost €7,50. Bij een privérondleiding loop je met een van de officiële gidsen door de lichtkunstwerken op een exclusieve, persoonlijke manier. Boeken kan vanaf november 2022. Houd de website in de gaten: binnenkort krijg je meer informatie over de prijs!

Je kunt er dus voor kiezen om door de stad te wandelen; of je stapt gezellig met je vrienden in een bootje! Je hebt keuze uit een overdekte en warme kanaalcruise waarbij de audiogids over de lichtkunstwerken vertelt. De rondvaart duurt ongeveer 75 minuten. Het ticket kost €26,50. Je kunt ook kiezen voor een onoverdekte/historische boot. Hierop beleef je met je vrienden de lichtkunstwerken van dichtbij. De rondvaart duurt ongeveer 75 minuten. Het ticket kost €26,50. Je kunt ook zelf zeilen voor €7,50. Ook kun je een privé- of groepscruise aanvragen. Meer informatie voor de verschillende mogelijkheden voor een privé of groepscruise vind je op de website.

@aylin.ates01 Amsterdam light festival 2021 :) ✨✨✨🤍🤍🤍 #amsterdamlightfestival #alf #amsterdam #netherlands #fyp #fy #foryoupage #foryou #trending #boattrip ♬ origineel geluid - eeff